lördag 30 juni 2012

Gräsklippning

Ser till att gräset blir klippt. Lite får man väl hjälpa till med som inneboende.
Det känns lite skumt att vara hemlös. Officiellt så bor jag ju hos mamma igen. Men jag känner mig lite hemlös. Det blir nog en del soffor under den kommande månaden. För att slippa pendla till jobbet (6,5 dagar kvar) bland annat.
Just idag känns det ganska ok, det är fint väder och jag är ensam hemma i huset. Allt är i och för sig bättre än att lipa offentligt i flera timmar som jag gjorde igår.

torsdag 28 juni 2012

Frisk?

Då var läkarundersökningen klar. Vikt, längd, blodprov, formulär som skulle fyllas i (svarade nej på allt). Vrida huvudet åt sidan och hosta och sen var det klart. På första stället. Jag fick en remiss till ett annat ställe i Göteborg där jag skulle göra lungröntgen, och sen tillbaka till första stället för att lämna ett papper med ett utlåtande från röntgen. Vi var tre stycken som gjorde den där undersökningen idag. Det blev ganska uppenbart när alla tre var på lungröntgen efter läkaren. Ett turistvisum, en som inte visste vad han ansökt om men hans fru var från USA och de skulle flytta tillbaka dit. Det hade tagit 1 år och 8 månader för dom så de hade nog inte gjort allt helt rätt första gången.

Dagens oväntade:
- Jesper Odelberg rullade in när jag väntade på min tur hos läkaren
- "Är du från Vegby??" när läkaren såg mitt vaccinationskort. Han var nog lite av en tågfanatiker, för han började prata om stationsbyggnaden i Vegby, och att det var sista stationen innan Limmared. Det var säkert 25 år sen tågen slutade gå.

onsdag 27 juni 2012

Just det ja, jag ska ju flytta

Att det sett ut så här i lägenheten i nån vecka har inte fått det att kännas som att jag ska flytta. Det har snarare känts ganska normalt. 
Att frost av frysen idag gjorde däremot att det började kännas ganska verkligt. Så dags, i natt är sista natten i lägenheten.
Sen blir det soffor och gästrum i en och en halv månad. Och sen flytt på riktigt!

måndag 25 juni 2012

Äntligen #2!

Det kan hända att det är mitt fel att det aldrig kom nåt mail. Men det kom ett brev.
25:e juli ska jag till Stockholm och bli intervjuad. 2 veckor efter att jag slutat på jobbet. Ganska lagom egentligen. :) så nu har jag inget mer att vänta på. Förutom att det ska bli fredag så att jag kan flytta ut. Och dricka öl! Höll nästan på att glömma.

onsdag 20 juni 2012

10 dagar

Fortfarande inget mail från ambassaden. Tror jag. Jag kanske har råkat deleta det. Eller flytta det till en annan mapp. Och hur söker man på *.gov på Hotmail egentligen? Och när ska man börja bli irriterad på riktigt? Och ska dom dra ut på det över midsommar också?!?!?
Jag är nog irriterad på riktigt redan nu.
Å andra sidan så verkar hyresvärden ha hittat en ny hyresgäst redan nu. Så jag har väl 10 dagar på mig att flytta nu. Adressändringen är redan gjord så jag hoppas jag får ev viktiga papper före nästa fredag. Vilket råkar vara då städfirman kommer och flyttstädar. Vilket råkar vara det tråkigaste som finns.

lördag 16 juni 2012

Laundry room upgrade

After a coat of fresh paint, the revamped laundry room is nearing completion.  New dark wood floors (Monsoon slate)  expected to arrive on Tuesday, followed by new Electrolux washer & drayer (in Red Hot Red!)  later in the week.  Linda & I  will go from dreading laundry, to looking forward to it!

fredag 15 juni 2012

Äntligen!!!!!

Packet 3, checklistan, är här! Nu ska den checkas av, blanketter ska fyllas i och sen ska den skickas tillbaka till ambassaden!
Behöver visst ta lite nya passfoton också, de gamla hade fel storlek. 2x2 tum. Vem tar såna kort?!
Så foton, till jobbet för att skriva ut papper och sen korrekturläsning. Och kanske, kanske lite rose för att fira ;)

Uppdatering:
Alla formulär är ifyllda, passet är kopierat, nya passfoton tagna, rätt forumlär signerade och de som inte skall signeras är inte signerade. Dubletter finns av rätt sorts formulär.
Checklistan avbockad.
Bara att skicka in den och vänta på mail om intervju. Mail! Så oerhört modernt.

onsdag 13 juni 2012

Coming soon, a place to cool off during the hot days of summer.

In preparation for Linda's arrival, the outline of the future cooling off while tanning pool is taking shape. By the way, that happens to be 10 feet x 18 feet. The conversion to the silly system is underway.

tisdag 12 juni 2012

Det där var ju inte så svårt

Det man ser på bilden är en diskmaskin som kopplats loss från kallvattenröret. Och vattnet är påslaget igen och det läcker inte ens. Det tog några veckor och sammanlagt tre olika inköp av proppar. Men nu är det klart. Då ska den bara fraktas till tippen också. Men det är ju det minsta problemet. Vad som är värre är att jag kommer tro att jag hör en vattenläcka hela tiden och springa ut till köket och kolla. Som nu till exempel.

Inget brev från ambassaden idag heller. Men det dyker säkert upp imorgon!

måndag 11 juni 2012

Meeeeeen

Jag var helt säker på att det skulle ligga ett brev från ambassaden innanför dörren idag. Det gjorde det ju ICKE. 
Så för att ha nåt annat att göra så har jag flyttat runt saker från kartonger till papperskassar, från skåp till kartonger och från lägenheten till bilen. Det är säkert precis lika rörigt som innan men det känns bättre.

Vad tycks om Toms fina paketinslagning? 

fredag 8 juni 2012

Blodprov och lungröntgen

Innan man kan få ett visum till USA måste man genomgå en läkarundersökning. Jag vet inte riktigt vad de kollar efter, men poängen är förmodligen att man inte ska vara en fara för allmänheten. Dvs inga smittsamma sjukdomar. TBC och sånt där.
Det kostar 2600 kr att få reda på att man inte är döende. Tur att skattepengarna kom idag. Det här löser ju problemet vad man ska göra med dom också.
Den 28 juni är det dags för läkarbesöket förresten.
Men jag får egentligen inte reda på att jag ska boka in det förrän på måndag.

onsdag 6 juni 2012

BBQ

Det där gröna är mossa. Och det rödbruna är rost. Den här grillen har inte använts mycket de senaste 3 åren men den har stått ute hela tiden. För man vet ju aldrig. 

Utelåst



Jag tappar alltid bort bagagelåsen. Alltid. De ligger aldrig där jag lagt dom och sen får jag åka med olåst väska. De här 4 har dykt upp när jag gått igenom alla grejer i lägenheten. Men en är faktiskt Toms fel. Så det så.

tisdag 5 juni 2012

DHL-tricket

Våran ansökan har lämnat NVC (National Visa Center) och är på väg till Stockholm. 
Med lite kreativa gissningar kan man hitta paketet på DHL och jag tror att jag har hittat vårat :)
Just nu har det lämnat Cincinatti och det borde vara framme imorgon. Så det fortsäter att röra på sig! Så här nära har det aldrig varit!!