torsdag 30 augusti 2012

Och så lite till...

Jag är ganska nöjd med vad jag lyckats göra medans Tom är på jobbet.
Vardagsrummet är inte riktigt klart än, delen med öppna spisen är kvar och den är nog värst i hela rummet. Men det går framåt.


Halvvägs där


Äntligen lite golv

Inte för att det gick helt smärtfritt, men vi lyckades få lite golv på plats igår. Vi la ut alla plattor/plankor på rad  för att se vad överlappet skulle bli, och det var naturligtvis alldeles för lite. Det måste va minst 30 cm kvar på varje brädbit. Eller 10 tum, om man gillar det systemet. 
Så vi fick komma fram till ett sätt att få lagom mycket över på varje sida hela tiden utan att det såg konstigt ut. Det tog nog  nån timma. Men när vi väl fått ordning på det gick det bra, men då var klockan mycket och även om jag har glömt hur en väckarklocka låter så finns det andra som måste gå upp så vi fortsätter idag istället. 

Första raden på plats

Det blir inte helt illa faktiskt

onsdag 29 augusti 2012

Bakslag


När Tom kom hem igår började vi titta på om under-golvet var jämnt nog för att börja lägga ut golvet. Och det var det ICKE.

Något ojämnt golv

De delarna av plywooden som ligger mot bjälkarna är ganska mycket högre än andra delar på sina ställen.
Jag började läsa lite om "self leveling compounds" och insåg att det skulle ta tid, och det skulle bli rörigt och stökigt och vi som precis har målat hela rummet.
Jag försökte hitta lite beskrivningar på hur man skulle göra ändå, eftersom det inte verkade finnas nåt annat sätt och hamnade på ett forum. Det dom diskuterade var just hur man skulle fixa till ojämna trägolv innan man började lägga in själva golvet. Där såg jag flera inlägg om att man kunde använda tjärpapper till takläggning för att jämna ut det och att det var det som de flesta gjorde. Det har jag aldrig sett något på TV om... Förmodligen för att det inte är "rätt" att göra det, men alla gör det ändå.

Det fanns några i garaget så vi provade lite. Och det verkade funka men vi hade inte tillräckligt många. Lowe's hade öppet till 10 så vi åkte dit och handlade. 4 paket. Inte ens ett gick åt. Men det verkade mycket värre när vi började än det visade sig vara. 
Så nu är golvet utjämnat och idag kan vi förhoppningsvis börja lägga golv. Det kommer ta ett par veckor innan vi får ordning på vardagsrummet ändå, vi hinner nog inte köpa några möbler på ett par veckor. :(

Golvutjämning pågår...
När vi flyttade TV:n och alla prylar från vardagsrummet och kopplade in i ett annat rum så slutade alla andra TV-apparater i huset att fungera. Jag fick för mig att något måste vara inkopplat i huvudingången. Vilket verkade stämma för det började fungera igen.


tisdag 28 augusti 2012

Mattan är borta!

Jag är ganska nöjd med mitt dagsverke så här långt. Heltäckningsmattan är borta från vardagsrummet. Måste bara dammsuga upp all sand och allt skräp som har legat där i 20 år men sen är det klart för att lägga in nytt golv.Och klockan är bara halv tre. 
Och eftersom jag har en blåsa på höger pekfinger som gör att jag bränner mig på pekplattan kan jag  inte spela Candy Crush Saga på facebook så jag får nog lite mer gjort.

Före

Det fanns lister längs väggarna i rummet med små krokar på för att hålla fast mattan

Alla lister borta

Och nu är mattan borta med :)

Seriously Hot Music Festival

I lördags var vi på en festival i Columbia, SC. Eve 6, Seven Mary Three, Filter, Buckcherry och Collective Soul spelade. Collective Soul är från Stockbridge och Tom har velat se dom i evigheter så det var därför vi åkte.

Det fanns två olika sorters biljetter, vanliga och VIP. VIP innebar bara att att man hade tillgång till ett tält med AC (en fläkt, där det stod folk och blockerade luftflödet hela tiden. Värdo) och fria drinkar.
Och så lite skugga utanför där man kunde sitta och lyssna på musiken/se halva scenen.
Så det gjorde vi.

Lite senare på kvällen när Tom var inne och hämtade omgång ? av Fire Eater så hör jag nån som säger
"Ma'am, can you handle a shot?". Klart jag kan.
Det var Dave. Vet fortfarande inte vem han var men vi såg folk ta kort med honom under dagen. 
Vi stod och pratade med Dave med flera en stund, när Dave plötsligt säger "Ma'am, I trust you, I need to go home". Så vi hjälpte honom till en taxi. Jag hoppas han kom hem.

Collective Soul kan man inte bara sitta och lyssna på så vi gick bort till scenområdet. Tur det, de var riktigt bra. Kolla på videon.


Jag har nog aldrig sett så många crowd surfa någonsin. Eller så många hillbillies.

På väg till South Carolina

VIP-tältet

Eve 6

En ganska fin dag

Senaste modet här verkade vara massor av tatueringar och konstiga och jättelånga tofsar. 


Collective Soul. Jättebra.

torsdag 23 augusti 2012

Ännu mer färg

Det blev ingen träning idag. Jag har nån förkylning eller nåt på gång så jag känner inte för det över huvud taget. 
Men då blev målat istället!


Jag målade färdigt fönsterkarmar i vardagsrummet och hela hallen. Tom har målat väggarna i vardagsrummet för femtielfte gången.
Imorgon tänkte jag ge mig på att maskera runt vägglister och fönsterbräden och börja måla dom lite. Vem vet, i morgon kväll kanske den förbannade mattan börjar försvinna från vardagsrummet!

Så här fint ser det ut i vardagsrummet nu. Ganska tomt, och lite smått rörigt.

onsdag 22 augusti 2012

SSN

Jag var och ansökte om ett social security nummer idag. Min I94 från när jag kom hit fanns inte i databasen än så nu tar det fyra extra veckor :(
Det är ingen brådska egentligen men jag får inte ta körkort förrän jag har mitt nummer och jag får bara köra på mitt svenska körkort till den nionde september. Och tills dess lär jag inte ha hunnit få mitt kort OCH gjort proven. Men det är egentligen bara ett problem om jag ska resa nånstans själv och behöver ta mig till flygplatsen eller som när vi kommer hem från Hawaii och Tom ska direkt till jobbet och jag ska hem. Men jag får väl ta en taxi :)

Kindle

Jag beställde precis en sån här. Det känns lite onödigt eftersom iPaden funkar ganska bra att läsa på. Men den blir ganska varm i solen och det är svårt att läsa i starkt ljus. Så det är väl inte helt onödigt ändå. :)


tisdag 21 augusti 2012

Piedmont Park

Idag blev det en tur in till Atlanta. Jag får passa på medans jag fortfarande får köra på mitt svenska körkort. Ca tre veckor kvar...
Piedmont Park heter en park inne i Atlanta. Ett varv runt den är ungefär 2,5 km. När det är riktigt jäkla varmt och fuktigt är det ganska jobbigt att springa där, det finns ingen skugga alls. Men idag var det bara ca 30 grader så det gick jättebra att springa tre varv.
Piedmont park
Och apropå körkort.. När jag stannade till på Kroger på vägen hem och skulle köpa Guinness så fick jag inte det. För jag hade inget körkort från Georgia. Passet funkade inte heller. 
Det ska enligt lag fungera med både mitt pass och mitt körkort så nu får jag väl stämma dom eller nåt ;)

måndag 20 augusti 2012

Arbetslös på riktigt

Just det ja. Idag var nog faktiskt sista dagen på jobbet. På pappret.

Baseball & IKEA

I lördags var vi på Turner Field i Atlanta och såg LA Dodgers vinna över Atlanta Braves med 6-2. Mindre roligt. Jag börjar hänga med lite bättre i spelet. Lite roligt.
Turned Field
Igår fortsatte målandet lite grann. Nu är det "bara" fönster och lister kvar att måla i vardagsrummet. Sen ska mattan ut. Skulle tro att det tar ett tag till innan det händer dock.

Vi hann med att åka till IKEA igår också. Mest för att titta lite. Köpte inte så mycket mer än kaviar, lingonsylt och müsli. Äntligen müsli. Kanske ska hitta en annan yoghurt bara. En som skeden inte står kvar upprätt i när man släpper den.

Finax fruktmüsli. Med nötter och grekisk fet-yoghurt.


lördag 18 augusti 2012

Bio och målning

 Igår var vi på Olive Garden och åt middag (blä) och sen var vi på The Dark Knight Rises (bra). När vi kom in till salongen var det två andra där. Det kom nog in säkert 10 till innan filmen började men det var väldigt glest där inne..


 Som tur är är godiset fettfritt här. Det måste betyda att man kan äta hur mycket som helst?


Jag försökte mig på att springa i morses igen. Det var bara 25 grader men det gick inte mycket lättare för det. 

Resten av dagen har vi målat. Väggarna i en hall är klara och vardagsrummet är nästan klart. Tom målar det sista på taket nu och sen behöver bara skarvarna mellan tak och vägg bättras på. Sen ska heltäckningsmattan ut och det nya golvet in. Äntligen.


fredag 17 augusti 2012

Hutlöst

De skulle ha $10 för att släppa in mig i Clayton County-parken. För att springa på en väg?? Aldrig i livet.
Så jag åkte hem igen och sprang på området. Orkade ca 20 minuter. Trots nya lululemon-kläder. Det är ju för klent.


Det kanske är för att himlen är jättemörkt. Så om det bara kan regna lite så kan jag ge det ett nytt försök.
Kanske.


torsdag 16 augusti 2012

Oj då

Den här lilla funktionen på ugnen rökfyllde hela huset. "Self clean". 
Jag hade ingen plåt under foliepaketet i ugnen igår så det droppade ner saker i botten på ugnen så det blev rökigt redan då. Precis innan Tom åkte till jobbet i motses så startade vi självrengöringen och det tog inte lång stund innan hela huset var rökigt. Så nu står dörrar på vid gavel och alla fläktar är på. Det har slutat komma rök från ugnen men den är fortfarande inte klar. Efter två timmar. Så jag sitter i skuggan på altanen och dricker kaffe. Det börjar bli för varmt för det snart men jag blir yr i huvudet av att vara inne. Det är bäst att det blir jävvligt rent i ugnen nu.

En annan sak vi gjorde i morses var att skaffa marriage license så nu kan vi gifta oss när vi vill :)

onsdag 15 augusti 2012

Aj

Jag har ont i knäna. Tre vilodagar på en månad. Kanske är därför.
Så jag borde vila imorgon. Inte ens gå. Men det kommer inte bli lätt.
Vi sprang 5 km på Clayton County ikväll och då gjorde det inte ont. Det är nu efteråt...
Kanske ska måla imorgon. Eller sola och dricka öl. Har inte provat det än!
Jag provade att smörja in knäna med Voltaren. Det kändes bättre men det är tveksamt om det faktiskt hjälpte!

tisdag 14 augusti 2012

Lululemon!

Vädret blev lite bättre så jag stack ut 5 km i området. Det var jättevarmt och jag tog inte med nåt vatten. Så det var jobbigare än det hade behövt vara.
Och jag ska försöka sluta klaga på värmen. Jag gillar ju värme. Jag är bara inte riktigt van än.

Efter löpturen åkte jag till Lululemon och handlade lite. Kläder som passar lite bättre för det här klimatet att springa i :)


Skitväder

Det här skitvädret vill inte jag gå ut i.
Jag hade tänkt gå ut ändå. Hur illa kan det va? Men nu började det mullra. Så jag sitter här och tar en kopp kaffe till och hoppas att strömmen inte försvinner.

måndag 13 augusti 2012

För varmt :(

Det är precis lagom varmt för att ligga och sola. Men det är för varmt för att springa. Jag är säkert lite för mör i benen efter en mil på Silver Comet Trail igår men det känns inte som en giltig ursäkt.
Blä.
Känner för att sticka ut en sväng i området nu (förra rundan var i Clayton County International Park. Jag har ingen aning om vad som är så internationellt med den) men jag kanske ska vänta lite.
Men jag har tråkigt och är rastlös och besviken och det blir inte bättre av att bara sitta. Även om man är ute i solen.

söndag 12 augusti 2012

Första dagarna i Stockbridge

Allt gick finfint i immigration i fredags. Jag fick lämna mitt kuvert som inte fick öppnas före, lämna fingeravtryck och så var det klart egentligen. Fick reda på att vi har 90 dagar på oss att gifta oss ("otherwise you know.. you gotta leave") och det ska vi nog klara av :)

I går kunde jag inte sova längre än 5. Försökte en stund till (till 7) sen gav jag upp och vi åkte till "the beach" i claytob county för att springa lite. En halvtimma. Sen åkte vi till cracker barrel för att äta frukost. Inte jättegott men pannkakorna var helt ok.

Senare skulle vi åka till costco men stannade på ett annat ställe på vägen för att kolla på golv. Vi hittade ett vi gillade men åkte till home depot för att i alla fall ha kollat på nåt annat ställe. De hade inget som var finare eller billigare så vi åkte hem för att mäta lite sen åkte vi och köpte golv till hela huset. Nu ska det bara anpassa sig till huset i två dagar sen kan vi lägga in det. Om vi är klara med allt annat i vardagsrummet som vi ska börja med. Och det är vi inte.

I motses åkte vi till silver comet trail och sprang en mil. Jag gillar att springa där. Det är en gammal banvall så det är relativt platt. Och fint.

Tom har målat tak idag. Jag har varit moraliskt stöd på altanen. Och lagat mat.
Det piper från microtimern så jag tror den är klar.

onsdag 8 augusti 2012

Skoj skoj

Igår var jag och Annika i Linköping och såg på Bryan Adams + band. Hennes buss kom till Ulricehamn redan kl 10 så vi åkte upp alldeles för tidigt. Vi åkte till Cloetta Center en stund men det var helt dött där, så vi åkte in till stan och träffade Keith istället.
Jag hittade bara parkering för 30 minuter så efter 45 minuter så åkte vi tillbaka. 
Han har uppehållstillstånd i USA också så han är väldigt väl insatt i hur allt funkar. Lite onödigt att flasha sitt green card och körkort (som jag inte får ta innan jag fått mitt green card) kan man tycka, men nu har jag sett hur ett green card ser ut i verkligheten iaf ;)

Konserten var så rolig att jag hade ont i kinderna efteråt.
Mikael Rickfors, Mats Ronander och Dan Hylander var förband. Mycket bättre än inget förband alls faktiskt. Och så brukar det inte vara.
Med Keith
Imorgon kör jag väskorna till Ulricehamn och sen springer jag in. Om det inte regnar och åskar som idag. Så ikväll är det sista natten i Vegby. 

måndag 6 augusti 2012

Så här nära har det aldrig varit

Igår var jag i Norge på konsert. Tur att Patrik var med, jag var för trött för att köra hem.

Det var det lustigaste stället jag varit på konsert på tror jag. Förutom Peachtree City. Det såg ganska likt ut, förutom att det var en grusplan framför amfiteatern här istället för picknickbord.


Jag började packa lite idag. Eller egentligen i lördags, då började jag lägga saker i en väska. Idag packade jag färdigt den. Helt färdigt. Den har inget lås på sig, så jag hoppas att den får vara ifred.. Jag har ju min Sex and the City-box där i ;)

Den andra väskan är nästan färdigpackad, det finns plats för resten av kläderna nu bara. Det kanske ryms lite fler saker, det sista packas på torsdag. Torsdag dag. Sen åker jag till Louise och sätter mig, då är det för sent att packa om och bry sig om det, så förhoppningsvis kan jag slappna av då.
Tänkte köra in väskorna, sen köra tillbaka till Vegby, parkera bilen och lägga nycklarna i huset så att Johan kan hämta bilen och sen springa/gå de 14 kilometrarna in till Ulricehamn. Får se hur det går med den planen.. bara en sån sak som att behöva packa svettiga träningskläder talar ju emot det lite grann..

lördag 4 augusti 2012

Näst sista veckan i Sverige

Veckan som var spenderades med mina systrar.
Jag har förskt suga ut så mycket kvalitetstid jag kan.
Men det går ju inte.
Hur man än gör så känns det inte som att man får tillräckligt. Eller nog.
Så även jag träffade Annika måndag till tisdag, Louise och Maria torsdag till fredag, och Maria idag igen en stund så känns det tungt just nu.
Det kommer bli lättate så småningom, men det är också lite jobbigt, för då kommer vi ju ifrån varandra. Så det blir inte bra hur man än gör.
Kan jag inte få äta kakan och ha den kvar? Jag vill flytta och ha kvar dom.
Och kan jag inte bara få en liten dos av Alva, Ebbe, Villemo och Molly lite då och då? Bara lite. Ett par minuter räcker. Sen klarar jag mig en stund.
Jag har ont i hjärtat. Och det trycker över bröstet. Och jag har inte ens flyttat än. Det här är värre än jag trodde det skulle bli. Och jag har ju inte ens flyttat än!

Ebbe tvättar min bil. Världens skönaste stil.