torsdag 28 februari 2013

Sverige

Kom hem igår efter 15 dagar hemifrån. 12 i Sverige och 3 i Amsterdam.
Resan till Sverige tog lite längre tid än vi räknat med, dagen före vi åkte fick vi reda på att flyget vi tänkte tagit från Amsterdam till Göteborg var inställt. Ingen större fara, vi bokade om via Köpenhamn istället.
Och det hade ju gått jättebra och precis som planerat om det inte varit för att det stormade i Amsterdam. Tyckte inte det såg så farligt ut, det snöade knappt. Men de ställde in en massa flyg, och vi blev försenade både till Köpenhamn och Göteborg för att de skulle avisa planet. 
Men för att se det från den ljusa sidan hade vi ganska mycket benutrymme mellan Atlanta och Amsterdam.


När vi kom fram till Mölnlycke hade Alva och Molly redan somnat, men vid halv åtta (efter att vi sovit ett par timmar) dagen efter öppnade Alva dörren till gästrummet och viskade mitt namn. Tror aldrig jag har fått en sån bra väckning.

iPad-mys
"Ta kort på min smörgås"
Molly var ganska skeptisk först och klamrade sig fast i Peters tröja, tills hon såg Tom bakom mig. Då var jag helt plötsligt inte farligast.

Nyvaken Molly

Sen blev det lite Bishops. Vädligt roligt.


Nästa dag, på lördagen, åkte vi till Ulricehamn för att hälsa på Ebbe och Villemo. Det första Ebbe säger är att han faktiskt känner igen mig. Han var rädd att jag skulle se ut så här:


Och sen frågade han om jag hade ipaden med mig :)
Han har en ganska go stil när han spelar.




Villemo


Ebbe
 Tom skulle åka hem på måndagen så på söndag kväll åkte vi till Vegby för att packa väskor fulla med saker jag inte hunnit flytta än. Och på måndag morgon körde jag honom till flygplatsen och fortsatte till Falköping och Annika. Det var väldigt dimmigt så de ställde in en massa flyg. Hans flyg gick till slut men det var väldigt försenat så han missade flyget till Atlanta och fick stanna i Amsterdam över natten. Men det är bättre än att sitta fast på Landvetter i alla fall!

Hos Annika blev det räkor.

De som katterna inte snodde från min smörgås när jag inte tittade.


Efter det blev det ett par dagar till i Ulricehamn med Ebbe och Villemo. Och lunch med Sara.


Nyvaken Ebbe

När Ebbe var på förskolan fick Villemo prova ipaden.



Det ska börjas i tid
Och efter det var det dags för Mölnlycke igen.




På lördagen fyllde Alva fyra år och hade barnkalas. Ibland känns två timmar som en evighet med rastlösa fyraåringar.


Tom kom tillbaka och hängde med Molly.





Tom jobbade på Amsterdams flygplats måndag och tisdag så efter att ha fyllt väskorna i Vegby igen så åkte vi dit i söndags, och hem igår.
Vid gaten i Amsterdam fick jag visa mitt Advance Parole-kort och fick komma med planet utan problem. Det underlättade nog att det stod en supervisor vid sidan om och lärde upp den som kontrollerade våra pass.

I Atlanta fick vi gå till samma ställe som jag var vid när jag kom hit i augusti. Det tog en stund för dem att kontrollera allt, och de ställde lite kontrollfrågor (vad mina föräldrar heter) och sen fick jag till slut min Parole-stämpel (inte likadan som den som man får annars) och vi kunde åka hem.






torsdag 7 februari 2013

Ovälkommen gäst

Till vänster har ni en bild av en svart änka. Och till höger en bild av spindeln jag nästan trampade på igår. Jag tänkte inte så mycket på vad det kunde va för en sort, försökte bara backa undan och hämta hushållspapper (och telefon) utan att den försvann.
Jag vågade inre gå för nära med telefonen och ta kort ifall den skulle springa iväg. Men den rörde sig inte. Och jag vände inte på den för att se om den hade något rött timglas på magen heller. Jag bara mosade den. Det var först efteråt som jag började fundera på vad det var för sort.
Jag vet fortfarande inte vad det var.en de är ganska lika på bilden.
Vi har enstaka kryp här inne. Jag har sett en spindel innan ( inre samma sort) och två andra små röda. Såg ut som tvestjärtar nästan. På 6 månader. Det är ju inte så illa. Men nu känns det som att det kryper överallt.
Hade det inte varit för att jag tycker det ser ut som en svart änka hade det inte varit alls lika illa. Förmodligen.

Tornadon gick runt oss förresten. Och vi fick knappt något regn. Tillräckligt för att det skulle regna in i och för sig.
Nästan besviken. Jag som hade bäddat i badkaret och allt.