måndag 20 maj 2013

Hänt i veckan

I huset hände inte mycket efter att kaklet och fogarna kom på plats..  Jag vet inte riktigt vad jag gjorde förra veckan faktiskt. Vädret har varit ok så jag har varit ute. Tills getingarna har dykt upp. Jag har lite svårt att slappna av när det kan komma en geting och surra mitt framför ögonen när som helst.
Så jag går ut och sätter mig på altanen med en bok. Läser en mening, kollar runt efter getingar, läser lite till, kollar runt efter getingar, glömmer av att kolla efter getingar och helt plötsligt så är de precis framför mig.
Jag tror jag lyckades döda en av dom (de är inte riktigt lika timida som europeiska getingar), men för det mesta så kommer de undan.
Idag så öppnade Tom upp parasollet, där de brukar hålla till. Vi har hittat två bon där innan, och nu hade de byggt ett till. Det är nu borta och alla larver är ganska platta. Inte för att det hjälpte, det dök upp en annan geting lite senare ändå. Och vi fick slut på geting-spray.

När vi ändå är inne på det ämnet så har vi fire ants i trädgården också. Så att gå barfota är inte att rekommendera.
Precis vid dörren till altanen (på utsidan) så har en spindel börjat spinna en massa nät. Man ser den ibland, och den är inte särskilt liten och ser ganska otrevlig ut, men jag har inte ens brytt mig om att döda den för det är så långt ner på listan över problem just nu. Vem bryr sig om en liten spindel som inte gör någon förnär när man inte ens kan sitta ute och dricka kaffe utan att bli attackerad av getingar. Nu kanske de inte attackerar varje gång de flyger in i armen, eller flyger upp och stirrar en i ögat, men jag tänker inte stanna kvar och se vad de vill.
Jag brukar sitta på framsidan istället, för där kan de bara attackera från en vinkel. Det är ganska skyddat. Men förra veckan så blockerade en geting dörren för mig. Den flög runt handtaget så jag kunde inte springa in, vilket är det jag brukar göra. Den försvann till slut (den brydde sig förmodligen inte om mig över huvud taget) så jag kunde kasta mig in.
Så än så länge har jag njutit av solen och det fina vädret i Stockbridge ungefär 5 minuter sammanlagt. Väldigt trevligt.

I torsdags åkte vi till Miami. Flygen såg inte alls bra ut så vi bestämde oss för att använda en högre prioritet. Vi har redan använt 1/6 så vi vill inte slösa med dom. När vi åkte till flygplatsen såg det ut som att vi definitvt behövde använde det, men medans vi satt och väntade började det försvinna folk från listan. Så Tom gick och bad någon sänka våran prioritet. Hon tog bort oss från listan. Och påstod att hon inte kunde lägga till oss igen. Hon ringde efter hjälp till slut så det löste sig, och vi var de enda stand by-passagerarna som kom med planet.
Det här var precis efter att försäkringsbolaget hade ringt och sagt att de var klara med sin bedömning och eftersom vi hade fått två chanser så var de klara nu. Skulle inte tro det. Vilket var vad jag skrev på Twitter och efter ett par minter så följde de mig och ville att jag skulle ge dem våran information så att de kunde hjälpa till. Eftersom vi var på väg på semester så svarade jag inte, men det kommer. Vi är inne på den 4:e personen som ska försöka hantera det här väldigt enkla ärendet. Och det har gått 2 månader sedan hagelstormen och de kan fortfarande inte bestämma sig. Och det enda vi vill är att få hålen i huset lagade så att det är tillbaka där det var innan stormen. En av de saker försäkringsbolaget inte går med på är att lägga taket rätt. Våran contractor Rod följer alla regler och vill inte ta genvägar  (samtidigt som han naturligtvis vill tjäna pengar) medans försäkringsbolaget tycker att normen är att ta genvägar så de betalar inte en krona över den lägsta kostnaden. Jag är lite benägen att hålla med Rod.

Hur som helst. I torsdags åkte vi till Miami. Träffade Ang och Liz & Sandy. I fredags var vi i South Beach, men hann inte se så mycket innan det var dags att gå på Bryan Adams-konsert.
I lördags körde vi till Sarasota med Jon och Izumi. Hann med några timmar vid poolen innan det var dags för konsert igen.
Igår körde vi till Daytona Beach, och det var inte riktigt vad jag hade väntat mig. Vet inte vad jag hade väntat mig, men inte var det vit makt-tatueringar vid poolen i alla fall. Men konserten var fantastiskt bra. Har inte skrattat så mycket på jag vet inte hur länge. Ingenting gick som det skulle, och de stängde baren tidigare än planerat och skyllde på Bryan. Som påstår att de inte något med saken att göra.



Helen och SherriSue var där igår, och de ska till Nashville imorgon. På konsert. Jag hade inte tänkt att gå men jag har egentligen igen anledning att inte gå. Och för 10 minuter sen hittade jag dessutom en plats längst fram.. på Ticketmaster. Så jag antar att jag försöker ta mig dit imorgon.
Vädret är ganska otrevligt väster om oss just nu men jag hoppas att det inte ställer till något. Som en massa inställda flyg och överfulla väntelistor till flygen jag vill med.


måndag 13 maj 2013

Kakelfogar

Jag trodde inte jag skulle klara att fixa fogarna i kaklet på egen hand så vi tänkte sparat det till nästa helg. Men jag börjar tröttna på röran i köket och spisen inte är inkopplad så jag gjorde det idag. Inte så svårt som det verkar. Ganska roligt. Söligt. 
Och att ta bort all extra fogmassa (?) är inte roligt. Det är inte helt klart heller. Tom hjälpte till med det när han kom hem men det är inte riktigt rent överallt än. 
Efter ett par timmar var mina fingrar lite hala. Tydligen är det för att skinnet löses  upp av det vi använder för att göra rent kaklet. Trevligt. 


Vi var i Las Vegas i helgen och såg Rolling Stones. Platserna var inte särskilt bra men det kunde varit värre. Och konserten var bra ändå. 
När vi kom hem var mina fötter så svullna att jag inte ens såg mina fotknölar. Otrevligt. 

söndag 5 maj 2013

Kakel

Vi skulle åkt till Ikea idag men dels regnar det och dels har jag fortfarande ont i ryggen. Så vi bestämde oss för att börja kakla istället. Och ca 9 timmar senare är vi klara. Det var riktigt roligt och enklare än vi trodde.
Måste försegla stenbitarna och fixa fogarna så klart.

Men nu är det inte mycket kvar i köket!





torsdag 2 maj 2013

Fönster

Jag har ålderskrämpor. Jag har så ont i ryggen att jag inte kan gå upprätt. Så idag har det inte blivit mycket gjort.

Jag försökte limma fast en front på bänkskivan till tvättstugan. Men supportlisten jag limmade fast igår för att kunna ha nåt att fästa tvingar i hade inte torkat så den flyttade på sig. Så nu är det lim överallt och jag måste börja om från början.

Så jag struntade i det och hängde gardiner istället.


Lite bättre än innan.


Och inga persienner!

Jag målade om en pall igår.


På bilden till vänster är den redan slipad, den var lackad förut. Och hade färgfläckar. Vet inte om färgen blev sådär jättebra egentligen men det var ett roligt sidoprojekt.