onsdag 14 augusti 2013

Roadtrip

I onsdags kväll åkte vi iväg på semester. Frön början hade vi tänkt flyga upp till Indiana (för att gå på Indiana State Fair), hyra en bil och köra runt lite och sen flyga hem igen. Men så dök det upp en konsert i New Orleans som vi ville gå på och då tänkte vi istället lämna tillbaka hyrbilen i New Orleans och flyga hem. Priset för att lämna bilen där blev alldeles för högt så vi bestämde oss för att köra hela vägen.
För att göra det lite billigare och smidigare så bokade vi alla hotell i förväg, så i onsdags körde vi mot Richmond, KY.

Rutten

Ca 5 miles från Richmond började det regna. Det verkade inte så farligt först men sen fick vi Emergency Alerts på mobilerna. Som tur var var vi ganska nära så vi kröp fram tills vi kom till avfarten från motorvägen. Som tur var var det tomt på trafik runt hotellet för det gick inte se var filerna var...
Hotellet var fullbokat så jag är glad att jag hade bokat i förväg.

Dagen efter körde vi mot Indiana.


Förra gången vi var på State Fair ösregnade det. Det såg inte ut som att vi skulle ha bättre tur den här gången. Men vi tog inte med nåt paraply eller några regnkläder för det.
Jag hade bokat ett hotell inne i Indianapolis eftersom vi skulle ta bussen. Till och med beställt bussbiljetter i förväg.
När vi stod och väntade på bussen började det regna, men vi behövde inte stå där särskilt länge innan vi blev upplockade. Tydligen är Indianapolis känt för sin dåliga lokaltrafik men jag tyckte den var ganska bra. Det tog ett bra tag att ta sig till Fairgrounds och de flesta som åkte med var ganska udda. Men chauffören var trevlig och vi slapp gå i regnet/köra själva/hitta en taxi.

Vi hade sett fram emot läskig, friterad mat och öl. Vi hittade friterad mat, men ingen öl. Tydligen är Indiana State Fair "torr". Typiskt.


Det löste sig lite senare. Vi hittade tequila.

Otroligt surrealistisk dag och kväll. Men fantastiskt bra.



Suddig bild av häftigt monument i centrala Indianapolis.


Nästas dag körde vi vidare ner mot Canton, Mississippi. Vi stannade till i Illinois, Missouri och Arkansas på vägen. För det mesta på välkomstcenter, eller för att tanka bilen.





På väg ut från Illinois råkade vi köra lite för fort...


Vi hamnade mitt i ett regnområde nånstans i Missouri, men efter ett tankstopp hade det mesta försvunnit igen.


På lördagen bar det av till New Orleans för att möta upp Michelle, Jon och Izumi.
När vi försökte hitta in till hotellet såg vi några personer i röda klänningar. Inget konstigt med det förutom att bara hälften var kvinnor.
Ju närmare Bourbon Street vi kom desto fler var dom.


Vi åt på samma restaurang som förra helgen och åt samma rätter. Det smakade helt annorlunda men fortfarande hur gott som helst.
Och så åt jag min första bread pudding. 

Chocolate Bread Pudding. Gott.

Vi skulle gått och ätit grits på ett ställe som vi fick rekommenderat förra helgen, men de hade grits på hotellet och jag åt ofantliga mängder grits i Indiana. Vi tar det nästa gång.

På söndagen körde vi hemåt igen, men eftersom vädret var bra och vi var ganska nära kusten så stannade vi till i Gulfport, MS.


Vi körde igenom Alabama på vägen hem. Trots att jag har bott här i över ett år och Alabama bara är en timma bort så har jag inte varit där förut. Och jag kan fortfarande inte se nån anledning till att åka tillbaka.



måndag 5 augusti 2013

New Orleans

Vi var i New Orleans i helgen och det var helt fantastiskt bra.
Vi åkte ganska tidigt i lördags (efter frukost på McDonalds så vi fick våra Monopoly-spelbrickor) och efter tidsomställningen landade vi runt 11.
Våran taxi-chaufför var ganska äcklig. Antingen var han väldigt förkyld eller så hade han precis snortat kokain.

Vi har samlat på oss lite poäng på olika hotell- och flygbolag så den här helgen och kommande roadtrip bekostas delvis av dom. Den här gången var det ett Marriott-hotell som hette The Saint. Det var nog det bästa hotellet vi bott på. Ganska billigt (nu var det gratis, men även om vi betalat för det så hade det varit ganska billigt), bra läge, trevlig personal och rätt jäkla snyggt.
Liten gubbe på hotell-toaletten

Mattan i hissen

Enorm spegel i lobbyn


De hade dessutom riktigt bra grits till frukost.

Vi kunde inte checka in direkt så vi gick ut och åt lunch. Vi ska till New Orleans på lördag igen med ett gäng kompisar och eftersom vissa i det gänget är ganska bra på att göra research så hade jag en restaurang i huvudet som vi kunde stanna till på, men vad som helst gick bra egentligen. Som av en slump var den första restaurangen vi stötte på den som jag ville prova. 

Maten var otroligt god. Och det är ganska otroligt att Tom inte tvekade att gå in till en fiskrestaurang när han inte ens åt fisk när vi träffades.

Jag provade ostron för första gången någonsin. 

Ostron på Red Fish Grill

De hade säkert något annat än fisk, men fisk är vad de är kända för. Tom åt redfish, vad det nu är och jag åt tonfisk. Skulle tro att vi går tillbaka dit på lördag. Och vi kommer förmodligen äta precis samma sak. Så gott var det.

Tonfisk

Efter det här gick vi runt i French Quarter och tittade. Det ser ut precis som man förväntar sig att det ska göra i New Orleans. Det jag inte hade väntat mig var hur väl de har återhämtat sig efter Katrina. Man ser inte ens några spår efter det.




Jag hade hört talas om Bourbon Street sen tidigare. Eller rättare sagt hört namnet. Jag hade inte hört att det var en smaklös turistfälla. Tre Hustler strippklubbar på en liten gata. Och bar efter bar efter bar. Jag är förmodligen jättegammal för det verkade mest bara högljutt och lite småäckligt överallt. Så vi gick till ett ställe som sålde drinkar i handgranat-glas som man kunde ta med ut. Mycket bättre (?).


Vi skulle på konsert lite senare på kvällen så vi hade inte all tid i världen. French Quarter gränsar till floden (Mississippi?) så vi gick ner dit och passade på att gå förbi där konserten var när vi ändå var i närheten.



Vi hittade själva House of Blues, men inte restaurangen som skulle ligga precis intill, där vi tänkte äta före konserten. Så medans vi kollade efter skyltar sprang vi nästan in i ett par medlemmar i Modern West.
De skulle börja med sound check snart, och vi skulle gå tillbaka till hotellet innan konserten så vi fick ett par pass så vi kunde komma tillbaka och lyssna på sound check.
Lång historia kort - vi hade väldigt, väldigt roligt. Efterfest och jazzklubbsbesök med våran favorittrummis.

Sound check

Sound check 2





I andra nyheter så tappade jag min telefon på garageuppfarten för någon timma sedan. 
Den sprack.


Förmodligen straff för att jag en halvtimma tidigare gjorde narr av följande saker jag såg på Walmart:



Och även en skylt jag såg i New Orleans. Jag tror jag ber Apple laga min telefon. Även om vi ska tillbaka på lördag.


Jag lagade dessutom telefonen med lite genomskinlig tejp alldeles nyss. Funkar ju skitbra.




torsdag 1 augusti 2013

Djurliv

Jag tror jag har lyckats se nästan alla vidriga kryp som finns här. Förutom Brown Recluse-spindlar och ormar.
Men för någon vecka sen hade vi en skorpion på altanen.


Den var inte särskilt stor men det var illa ändå.

Getingarna är lite färre nu, men det dyker upp nån lite då och då. Bland annat i den lilla poolen.



Vi flyttade ner den från altanen till gräsmattan i helgen. Brädorna på altanen började bukta lite oroväckande..

Förra helgen var vi i Iowa igen. Det är majs precis överallt.




Och jag såg fireflies för första gången. Häftigt.


På vägen tillbaka till flygplatsen i Des Moines körde vi förbi Boxholm.




Jag har förnyat mitt körkort, nu är det giltigt i nästan två år till och det står inte att det är tillfälligt längre. Och så är namnet rätt också. Jag ska ta bort begränsningen på mitt social security-kort också men det får vänta tills Tom kan följa med. Han tappade bort sitt kort för 20 år sen så han ska skaffa ett nytt.