torsdag 29 maj 2014

Argh

Vi fick en lista på vad de som köper huset faktiskt vill att vi ska göra.
Att fixa så att det inte kommer in mer vatten under huset var tydligen ingen prioritet. Att städa undan möglet är fortfarande kvar däremot.
Men nu vill de att vi ska laga sprickor i cementen på garageinfarten. Och det lär ju inte hända. Det är mycket möjligt att det är rekommenderat att laga det men det kan de göra själva. Bah.
Så himla mycket problem med att sälja ett hus här. Det tar ju aldrig slut.

Ingen uppdatering på hur det går med huspapprena heller. Advokaten är på semester.
Och ingen uppdatering från han som bygger huset heller. Han är också på semester. Man kan ju tro att det är Sverige med alla som tar ledigt till höger och vänster.

Vi åker till Dubai nästa vecka. Först hade vi tänkt åka på fredag men det finns lite mer platser på flyget dagen efter så vi ändrade oss. Nu kommer vi inte se särskilt mycket av Dubai eftersom vi landar vid åtta på kvällen och åker till Abu Dhabi dagen efter, men vi kanske hinner ta ett dopp i poolen i alla fall.
Alltid något.
Och nu hinner vi åka ut och titta på huset en sista gång också.

De började med tegel på fasaden i tisdags förresten. Var jättesugen på att åka ut och titta på det men vi väntar till helgen så vi kan gå in och titta också. De borde ha gjort klart alla innerväggar samt börjat med skåpen.
Vi ska ju få välja ut stenen till köksskivorna själva. Vilken sort har vi redan valt, men vi får peka ut exakt vilken sten vi vill ha också. Jag är lite orolig att det ska hända under tiden vi är borta så jag försöker få det gjort innan vi åker. Men nu är ju byggaren på semester så vi får se om vi hinner med det nästa vecka. Det är kanske inte hela världen, men det känns ändå trist om vi skulle missa det.
Känns som att allt händer så fort i huset nu, som att det kommer vara klart när jag kommer hem från Sverige igen!



onsdag 28 maj 2014

Appraisal

Hon som ska bestämma vad huset är värt var här igår. I ca 15 minuter varav 10 av dom spenderades på utsidan. Hon mätte hur stort huset var. Sen gick hon igenom varje rum i en rasande fart och tog lite kort. Men frågade inget och skrev inte upp något av det vi sa. Så jag undrar hur den här utvärderingen kommer gå till...

fredag 23 maj 2014

Husinspektion

Igår vid tvåtiden ringde det på dörren. Utanför stod en man som påstod att han skulle inspektera huset. Det var ingen som hade talat om det för oss, men det fick väl gå bra. Han började utanför huset och jag plockade upp inne under tiden. När han var klar knackade han på igen och kom in. Med 4 andra personer i släptåg. Tydligen de som ska köpa huset. Eller den unga tjejen som vill köpa huset och hennes syster som ska bo där med henne och deras föräldrar som är på besök från Vietnam. Så jag satte mig på altanen och lät dom gå och inspektera och pratade med systrarna om Vietnam och Sverige. Kom att tänka på en rolig incident från Vietnam (griiiiiiseeeen) men det kändes inte som att det passade.

Tom var på möte i Stockbridge med advokaten så han kom hem vid 4 och då var de fortfarande kvar. Tur det, för jag hade ingen aning om det mesta inspektören frågade om.
Vi fick ett par punkter som behöver fixas, och ett par saker som de nya ägarna behöver veta om. Inget som vi måste göra.


  • Varmvattenberedaren behöver installeras om. Den är inte laglig som den är nu. Dessutom finns det en fuktskada i väggen bakom den så vi behöver förmodligen reparera väggen där också. Låter skitjobbigt och dyrt.
  • Han hittade fukt och mögel under huset. Fukten kommer förmodligen från en stupränna de installerade när de renoverade taket förra året. Det kändes inte helt bra att de bara lät den gå ner i ett hål genom altanen men de bedyrade att det skulle funka så bra så. Nu är det precis innanför den väggen under huset som vi har vatten. Skitbra.
  • Det fanns lite grönt mögel under golvet, under huset. Just det möglet var ingen fara. Han såg även nått vitt som växte där som han inte visste vad det var. Men det går förmodligen att städa bort bara. Synd att jag inte går ner där annars hade jag ju kunnat hjälpa till.
  • När de renoverade taket förra året klippte de av sladdar till ett par fläktar som sitter på vinden. Utan att installera dom igen. Så det måste vi fixa också. Eller Tom måste fixa det.
  • Vi måste ta hit en annan inspektör så vi kan få papper på att vi inte har termiter i huset. Det tror jag inte att vi har, men det har funnits i garaget för 15 år sen tydligen.
  • Tom såg nån notis om att det var stökigt i garaget. Pfft. Vi ska ju flytta och har ingen annanstans att förvara alla extra saker just nu. 
Himla bra folk vi hade här förra året. Och det var den contractor som hade högst betyg på Angie's list. Med marginal. Man kan ju undra hur jäkla dåliga de andra är...

Det första inspektören frågade var om vi fick rabatt på IKEA. Han hade tydligen ungefär hälften av de möbler som vi har själv.
Över lag gick det väl ändå hyfsat. Han tyckte huset var himla fint. Och väl underhållet. Förutom det där med fukten och varmvattenberedaren då.

På tisdag kommer de och gör en värdering av huset. Den här gången ringde de före i alla fall. Om de värderar huset till lägre än det priset vi har kommit överrens om så kan köparna inte få lån för den summan. Antingen måste de få tag i mer pengar eller så får vi sänka priset. Men det har vi inte tänkt att göra. 

Hela den familjen var himla gullig så jag hoppas att allt går igenom. Det känns ganska bra faktiskt att det är de som ska bo här. De undrade om de kunde komma hit innan de flyttar in och plantera fruktträd i trädgården. Klart de får göra det.
De undrade även om vi kunde tänka oss att sälja några möbler. Köksön kan vi tänka oss att sälja, den har vi ingen plats för i huset egentligen. Och de vill väldigt gärna köpa bokhyllorna i datorrummet. De passar ganska perfekt här inne så det kan vi nog tänka oss. Men resten av möblerna behöver vi, annars måste vi bara ersätta dom och då är det ju bara en ren förlust.
Vi behöver någon sorts bokhylla i det nya huset också men vi vet inte vart vi skulle ha dom ändå just nu.
Så det är väl allt. 

tisdag 20 maj 2014

Såld!

De var ju här och tog kort på huset i måndags.
Så här blev dom.











I tisdags ringde dom på eftermiddagen, efter att jag försökt hålla mig hemifrån så länge som möjligt men till slut gav upp och åkte hem, och frågade om de kunde visa huset om 30 minuter.
Visst.
Samma sak i onsdags, men då höll jag mig hemma och stack iväg och tränade (eller promenerade...) medans de var här.
Vi fick ett bud från de som var här i tisdags, men de ville flytta in i juni. Funkar ju inte så bra eftersom det nya huset inte är klart innan i augusti enligt det senaste budet.
De kom tillbaka med ytterligare ett bud, flytta i juli. Funkar ju inte heller, så vi sa nej.
Det sista budet var att vi kunde hyra huset av dom i ca en och en halv månad och alltså bara flytta en gång. Det fick gå, och de gav ju vad vi ville ha, så vi sa ja.
Nu i helgen var det en massa folk som ville kolla på huset, en mäklare kom till och med och ringde på dörren eftersom de inte fått tag på vår mäklare. Lite för sent bara.
Så nu är den delen klar. Bara att lösa själva papprena huset också, men Tom jobbar på det. Borde lösa sig enligt $1000-advokaten.

I helgen hade Delta sitt årliga block party. Live-musik och gratis mat. Vi åkte dit för maten. De hade food trucks i år, det var tydligen nytt. Vi hann inte prova alla eftersom vi gick när det började regna men det var nog lika bra. Blev väldigt mätta på de 4-5 vi hann med.

Tom i jakt på öl

Nyrenoverat museum
Sweetwater




På vägen hem åkte vi förbi huset.
De hade inte gjort sådär jättemycket sen sist, förutom att faktiskt flytta uttagen i tvättstugan. 
Och leverera gipsskivor till innerväggarna.

Men nu i veckan kommer det hända grejer. Det kommer börja se ut som ett hus på insidan med, nu när det får innerväggar.
Skåp i kök och badrum kommer upp nästa vecka, och de kanske även börjar med teglet på utsidan.

Vi gick in i det andra huset med samma planlösning, de ligger ca en vecka eller två före oss. Fortfarande lite bittra över det. 
De har fått innerväggar redan och det var en enorm skillnad att gå igenom det huset nu jämfört med förra gången vi var inne där. Det är lite förrvirrande bara eftersom deras är spegelvänt från hur vårt är.

Inte mycket nytt, men vi har fått lite pelare vid dörren.

Träden är på grannens tomt. Men så här ser huset ut från en annan vinkel.

Vardagsrummet, med en massa gipsskivor

Källaren, med ett väldigt överexponerat gästrum till höger.

Resten av helgen spenderades i soffan med Star Wars. Lite bättre än förra gången jag såg dom faktiskt. Vi har kommit igenom episod 4,5 och halva 6. Tydligen är episod 1 ganska värdelös men vi måste nog se den också. Så jag vet vad vi missar/slipper se nästa gång.


måndag 12 maj 2014

Helgen

Vi har haft ett par projekt i huset som vi aldrig gjorde färdigt förra året. Bland annat trösklar till garagedörren och altandörren och tröskel mellan köket och tvättstugan. Men nu är dom klara. Bättre sent än aldrig. Vi spenderade precis hela helgen på att städa och fixa projekt i huset. De ska komma och ta bilder nån gång under dagen så det måste ju se hyfsat ut. Och nu måste vi hålla huset så här i två månader till kanske.

Efter den här beskrivningen på mäklarens hemsida så känns det som att det är ganska mycket att leva upp till:

This house is better than new with renovations throughout. State of the art kitchen with new custom cabinets with auto closing drawers and doors. New Stainless steel appliances. Tile backsplash. Large Great room with fireplace. Spacious master with custom closet. Updated master bath with new faucets, sinks, countertops and cabinets. Other two bedrooms are good size. 2nd bathroom has been updated as well. New light fixtures and ceiling fans. New roof. Custom deck.
Jag försökte ta lite panoramabilder nu på morgonen men de blev lite skeva...











Det ska bli väldigt intressant att se hur de tar sina bilder...

Vi var ute och tittade till nya huset också, så klart. Skulle lämnat av en check för källaren men det var ingen där så de får vänta på sina pengar lite till.

Vi har fått fönster och dörrar.

Baksidan av huset. Hardy Plank (cementplank) i grundfärg. De ska bli grå sen.
Förutom cementplank på baksudan av huset och dörrar och fönster hade de satt in isolering i ytterväggarna. Så det känns som att innerväggar borde komma på plats snart.

Vardagsrum till höger. Taget i köket från trappan upp till andra våningen.

De hade fortfarande inte flyttat på uttaget till tvättmaskinen, eller gjort något åt det som ser ut att bli röret för kablar från TV:n över öppna spisen. 

fredag 9 maj 2014

Till salu

Huset är till salu. Toms hus alltså. Eller eventuellt hans halva av huset. Blev ganska påmind igen om att även om jag känner mig väldigt hemma här så har jag ju inget att göra med att sälja det här huset. Jag bara bor här. Även om jag tycker mig kunna ta en större del av ansvaret för att det ser ut som det gör nu, vilket enligt mäklaren var jättebra. Det är bra som det är. "Shows better than any house I've been in lately". Och då hade vi inte ens fixat till det.

Skylten utanför huset kommer upp idag. En lockbox på dörren. Ny kod till larmet fixat till mäklaren. Ska skaffa kakdeg så jag kan baka ett par kakor innan varje visning, det ska tydligen fungera. Vi skulle åkt till Mexico helgen eftersom Tom fyller år idag men det ställde vi in redan för några dagar sen. Vi kommer ha fullt upp med att fixa huset inför bilderna som ska tas på måndag.

Priset som mäklaren föreslog var ungefär det vi hade förväntat oss. Inte så högt som vi kanske hade velat, men samtidigt måste man ju vara realistisk.
Så nu får vi se hur det går. Det hade varit trevligt om vi slipper bli hemlösa men att huset ändå säljs i lagom tid. Den där timingen alltså.

Avsnittet av Vampire Diaries som jag var med i gick på TV igår. Man var ju tvungen att veta vart jag var för att se mig, men jag såg mig själv ett par gånger i alla fall.

Vet inte om instagramlänken funkar men det är jag som faller så oerhört graciöst i den beiga tröjan.


torsdag 8 maj 2014

En mindre husuppdatering

Vi kollade till huset i helgen, men det hade inte hänt så mycket. Lite mer rör i väggarna kanske.
Uttagen i tvättstugan satt kvar på samma ställe.

Men de hade levererat alla dörrar och fönster.

Köksfönster tror jag

Ytterdörr. Den kommer bli grå på utsidan. Jag gillar att det inte är några fönster i den.


Gästrumsfönster. Får nog skaffa nån sorts persienn där.. ganska stort fönster men som tur är det åt kvällssolshållet

Utsikten från vårt badrum. Lite svårt att se men det är grannens hus.

onsdag 7 maj 2014

Förbannat fint väder

Den här veckan har varit helt perfekt. Upp till 33 grader varmt och inte särskilt fuktigt. Inget mot vad som komma skall i alla fall. Så jag har passat på att börja träna lite. Och med träna menar jag gå runt och lyssna på gamla Christer i P3-pods.
Jag har redan fått lite ont i benhinnorna så det är väl tur att det ska bli sämre väder snart.

Fint är det i alla fall.


Brevlåda i området


Precis efter jag tagit den nederstan bilden parkerade en polis en bit ifrån korsningen för att kolla så alla stannar vid skylten. Ganska ofta folk inte gör det, men vad jag hann se fick han inte tag i nån.



Det är happy hour på Starbucks nu. Frappuccino för halva priset. Om man är där vid rätt tid. Tre besök på ungefär lika många dagar och då har vi bara lyckats pricka rätt en gång.



Jag är ganska glad att jag slipper köra igenom Atlanta i rusningstrafik särskilt ofta förresten. Har man ingen tid att passa så går det ändå ganska bra.


Och det är ganska trevligt när man hör sånt här på radion.


Bortse från alla fingeravtryck på skärmen...


Mäklare

Tom upptäckte förra veckan att skolåret i det här countyt börjar tidigt i Augusti. Och det nya huset är förmodligen klart i slutet av juli. Vilket betyder att vi har en väldigt kort period på oss att flytta ut ur huset om vi har turen att få det sålt. Inte så att det inte går att sälja till någon som kan tänka sig att flytta in efter skolan har börjat men om någon som har barn vill köpa huset så vill de ju flytta in innan skolan börjar, förmodligen. Så det börjar bli dags att ta tag i det där, och imorgon kommer en mäklare hit för att titta på huset.
Det bästa vore väl att flytta in någonstans lite tillfälligt, men det känns lite extra jobbigt att ha två flyttar. Det är jobbigt nog med en.

torsdag 1 maj 2014

Besök och roadtrip

Vi har haft Sverigebesök under en dryg vecka. Jätteroligt, och jag hoppas Peter hade roligt också, trots att vi kanske inte hittade på särskilt mycket utöver att dricka öl och äta en massa mat.

Och han hade med sig godis (som precis tog slut).



Han kom hit förra onsdagen, och efter lite shopping i torsdags körde vi till Nashville i fredags.
Och precis som vår förra roadtrip så gick det lite fort... 80 i en 55-zon men han skrev upp 65 tror jag. Så inga prickar på körkortet eller dyrare försäkring. Och jag behöver inte gå nån trafikskola på nätet i 8 timmar heller.


På vägen dit stannade vi och åt på Waffle House, som var betydligt bättre än tidigare så vi får nog ge det några chanser till.

I Nashville gick vi till Johnny Cash-museet och hängde på Broadway. Tom och Peter mer än mig, jag hängde på rummet och sov.

Dagen efter vaknade vi till att Country Music Marathon startade utanför fönstret.


Det gick längs Broadway så när vi försökte hitta till Music Row, som ska ligga precis vid Broadway så gick det inte. Men vi hittade Larry från Modern West på vägen. De spelade där på kvällen. I ett War Memorial Museum som såg ut så här utanför.


I lördags var vi på Springsteen. Och om man är ett fan var det säkert jättebra. Peter tyckte om det. Jag tyckte det var sådär.


I söndags var vi på baseboll. Troligtvis den minst händerlserika match jag varit på hittills.
Inga poäng till något lag när vi gick mitt i nionde inningen.


Efter matchen åkte vi och tittade till huset.

I bonusrummet över garaget

Shingles. De såg väldigt bruna ut i designcentret men ser väldigt bra ut på plats

Tvätsstugan. Den där eldosan får de gärna flytta ner lite så vi kan sätta in en bänkskiva över maskinerna.. Har redan bett om det ett par gånger men jag hoppas det blir flyttat innan de börjar sätta upp inneväggar.

Kryp i vårt badkar. Han klarade sig. Peter lyfte upp honom.

Vardagsrummet, från dining room/study

Vardagsrum och del av köket från dining room/study


Blivande HVAC-enheter


Början av den här veckan gjorde vi inget särskilt alls. Mycket mat och lite shopping.
Det var dåligt väder mest hela tiden. Mycket åska (så illa att jag vaknade av det) och blåst (så illa att jag vaknade av det) men vi slapp tornados trots varningar.