söndag 28 september 2014

Tv:n sitter äntligen på väggen


Det tog hela dagen (jag vet inte vad jag gjorde eftersom Tom gjorde allt jobb...) men nu sitter den där. Oerhört jobbigt (för Tom) att få upp själva TV:n i fästet, vinkeln med eldstaden där är inte den bästa. 

Pulled pork sandwich till middag och Fight Club. En ganska bra dag ändå. 

 


fredag 26 september 2014

iOS8

Jag har inte kunnat ladda hem ios8 än. Pga inget internet. Tänkte fixa det lite snabbt på starbucks idag. Gick ju inte så bra. 4h senare är telefonen på 0% och ipaden har 15h kvar. Jag ger upp. 



torsdag 25 september 2014

Och det där med internet...

Nu har vi fått höra för fjärde gången att vi inte kan få internet från Comcast. Och alla andra säger att vi inte kan få internet från dom, det är Comcast som har det här området. 
Comcast i sin tur säger att hela vårt postnummerområde är unserviceable. Det stämmer ju inte alls. Jag vet i alla fall en i samma postnummerområde (men inte damma bostadsområde) som har Comcast. Och flera hus på samma gata som oss har ju Comcast. Men det är lite svårt att veta vad man ska göra när de säger samma sak varje gång vi ringer. Grannen på ena sidan gav upp och skaffade AT&T. Men går jag in på deras hemsida säger de att vi inte kan få det heller. Oerhört frustrerande. 

Halvvägs

In i den här veckan och det har gått så fort. 
I måndags packade jag upp lådor och rensade upp på nedervåningen. Det här är första gången sen vi flyttade in som både köksön och köksbordet är hyfsat rena från saker. 
Jag hittade lite småprylar som ljusstakar och liknande så det ser inte riktigt lika kalt ut längre. 



Undrar vad lokalbefolkningen tycker om konsten... 

Jag har monterat allt vi köpte till garderoben också, men tyvärr hade de inte allt vi ville ha så jag kan fortfarande inte packa upp alla kläder. Och vi har insett att vi behöver ytterligare en byrå...

Igår la jag golv i källaren. Gästrummet och det stora rummet är helt klara. Bara två små förrädaren kvar och sen får Tom fixa lister och trösklar. Jag är inte så bra på det där med detaljer. Har inte riktigt tålamod att se till att det blir helt rätt...

Idag blir det mest städning och tvätt. Lagom roligt, jag vill hellre göra nåt som gör att det blir ordning i huset men det måste ju göras förr eller senare ändå!

söndag 21 september 2014

Bilar och persienner


Det känns inte som stt vi fick så
Jättemycket gjort men vi lämnade en bil,
Hämtade två och köpte persienner och roman shades. Och en hyllgrej för ett skåp som inte passade. 

Men rummen på nedervåningen börjar bli klara. Ska bara skaffa gardiner. 



Vi köpte ett par solpanelampor också för att se hur de passar på framsidan och vi gillar dom så det blir nog fler. 


fredag 19 september 2014

Det går framåt med golvet

Det tog säkert en timma att lägga den sista raden golv i träningsrummet, men nu är det klart. Nästan. Jsg behöver byta ut en bit i första raden. Glappet är lite för stort för att en list ska kunna täcka det. 

Efter det gick det fort. Jag la in allt golv i förrådet och fortsatte lite i det andra stora rummet. Hann inte med mer än ett par rader eftersom jag var tvungen att åka och hämta Tom på jobbet. 

Nu på kvällen började Tom flytta ner lådor från garaget men det är fortfarande massor kvar. Ska bli väldigt skönt att tömma det nån gång och bara ha bilar där. Tom påstår att han alltid hade det så i det gamla huset men det har jag väldigt svårt stt tro...


Vi lämnade av Forden i morses och den skulle va klar på nån timma. Nu ska den va klar imorgon nån gång. Kanske kan hämta den när vi lämnar den andra imorgon. Efter ett besök på Lowes för lite persienner!

Service och mer golv kanske

Vi lämnade av Forden på service idag. Vi går en varning om lågt lufttryck i däcken men alla är ok, så det är nåt annat som är fel. Imorgon ska Pontiacen in för service också, så att däcken inte slits ut på ett år nästa gång. Men elbilen går bra i alla fall!


Ingen av bilarna får ju plats i garaget än dock så jag tänkte lägga golv i förrådet i källaren idag så vi kan börja bära ner lådor i helgen och kanske till och med montera laddaren i garaget. För att kunna lägga det golvet måste jag göra klart träningsrummet först men vi gissar bara på hur trösklarna ska sitta eftersom de inte kommit än. Men det går väl att såga till sen om det blir fel hoppas jag!

torsdag 18 september 2014

WIC

Vi byggde en hörngarderob igår, bara för att det var den lådan jag öppnade. Och idag byggde jag de resterande 9, och när Tom kom hem byggde vi den andra hörngarderoben. Det är ett tvåmannsjobb tydligen. Tyckte det lät lite löjligt igår så jag började själv men insåg ganska snart att jag faktiskt behövde hjälp. Man bygger dem stående så nån måste hjälpa till att hålla. 
Men de vanliga garderoberna är löjligt enkla och snabba. 


Under fönstret står en bänk, som jag tror jag ska måla vit... Efter den här bilden togs flyttade vi in ett par byråar och en matta och monterade de stänger vi hade. Resten av inredningen i garderoben måste jag första bestämma vad vi ska ha...


Inget gjort på golvet idag. Behövde en liten paus. Och jag har fortfarande inte orkat ta fram sågen. Och nu fick knäna vila lite också. Ryggen också. Bara lite ont där idag. 

Tom ringde om internet idag. Igen. De skulle ringt tillbaka igår men det är det ju aldrig någon som gör.
Han fick höra att vi kanske kan få internet i slutet av året. 
De hade vårt ärende som "nytt område" men nu är det ändrat till "nytt hus i existerande område". Hoppas det hjälper. Inga större förhoppningar just nu dock. 

tisdag 16 september 2014

Källaren

Det går i alla fall framåt med golvet. 


Jag har den sista raden till höger kvar att göra i det här rummet. Det får vänta tills vädret är lite bättre. Vill helst inte såga inne, det blir väldigt smutsigt överallt direkt. 
Det andra rummet är nästan klart också men det är samma sak där. Står still tills sågen åker fram. 


Efter de här två tänkte jag ta tag i förrådet. Vi har inga hyllor än men vi kan slänga in alla lådor och färgburkar från garaget så att bilarna kan få plats. Kanske redan i helgen. 
Vi har skaffat en laddare till nya bilen så det inte tar lila lång tid att ladda den längre. Och sedan en timma ungefär kan vi faktiskt koppla in den. En elektriker var här och satte in två uttag som skulle varit klara redan innan vi flyttade in. Men han kände inte igen standarduttsget till laddaren och hävdade att det andra uttaget inte alls behövde vara 220V. Men det gör det. Han gjorde nästan rätt också. Satte in en 30A brytare istället för 40A så en annan elektriker fick komma och byta. Men där hade vi fel också. 


Men när vi skickade den här bilden så kunde han inte säga så mycket. Himla dryg typ. 
Men nu är det klart i alla fall. 

IKEA

Igår var det äntligen dags. Mellan 1 och 5 sa de först men sen ringde de och sa mellan 9 och 1. Perfekt. 
Trodde vi. 
Klockan 9:15 ringde de och sa att de hade tappat bort våran order. Igen. 
Så jag satte mig och ringde IKEA. Igen. 
Tom hade ledigt från jobbet och för att inte slösa bort dagen helt åkte och registrerade bilarna. En sak mindre att brt sig om. 
Det tog väl ungefär en timma att komma fram till någon på IKEA och under tiden dök faktiskt möblerna upp. När jag väl fick svar från IKEA sa hon att vi hade fått ett nytt ordernummer (helt fel, jag fick ju till och med ringa för att försöka få reda på när den nya leveransen var, det var ingen som gav mig det nya ordernumret då) och vi hade gett Urban Express fel ordernummer. Jag visste inte att vi var ansvariga för att organisera leveransen. My bad. 
Så det var det som var problemet i går. De hämtade upp den "nya" ordern men den gamla fanns ju inte kvar längre. 
Men enligt IKEA var det ju mitt fel. Och någon kompensation får vi inte heller, "för vaddå? Du har ju fått dina möbler. ". Svårt att argumentera mot det där. Vi fick ju möblerna. Sent pch efter cirka 7 timmar i telefon. Men ändå. Ingen ursäkt eller. Eller erkännande från deras sida att det där kanske inte var helt ok. 
Men vi fick våra möbler. Allt utom 7 saker. 
Så jag ringde igen och en timma senare skulle vi få pengarna tillbaka för de där 7 stängerna till garderoberna. Trodde det skulle gå fortare att åka dit och köpa nya. 
Men idag dök FedEx upp med ett paket från IKEA som jag antar är de saknade prylarna. Men om de frågar har jag inte sett dom. 


De kunde bara leverera lådorna till ett rum så det blev garaget. Resten av dagen gick åt till att bära upp lådor till övervåningen och bygga sängen. 


Jag öppnade upp en låda med garderobsdelar och sen tog orken slut. Men det är ju ingen störta brådska med det där. 

fredag 12 september 2014

Internet, IKEA och golv

Jag hade missat att ett par inlägg inte hade publicerats (tack vare den oerhört dåliga mottagningen här ute) så de kommer lite i fel ordning nu när jag publicerade dom. 

Det var visst inte IKEA dom ringde i morses. Det var Urban Express, de som levererar. De ringde mig vid 12 ungefär och sa att de inte alls kunde leverera idag, och när vill jsg ha leveransen istället. Två veckor sen tack. Annars måndag, som de sa från början. 
Tom ringde och frågade vad de sysslar med, och får höra stt jag ändrat till måndag tidigare under dagen. Ren och skär lögn eftersom de ringde mig fem minuter tidigare och sa att de inte kunde leverera idag. Det samtalet ledde inte till nånting och de ska fortfarande leverera på måndag. Så jag rensade upp i garaget för ingenting. 


Inte helt i onödan ändå, nu syns det art jag faktiskt har packat upp en del. 

När jag inte fick bygga möbler tänkte jag börja med golvet. Jag såg till och med fram emot det. Men det gick över. 
Den första biten startade vid två dörrkarmar och vi hade inget verktyg för det så jag fick åka och köpa ett. Man får bra mycket mer hjälp på Lowes om man åker dit själv ändå...
Jag hittade en Dremel och åkte hem för att börja med golvet. Efter att jag letar upp de övrigs verktygen som behövs i garaget.
Och sen kom jag ihåg precis hur jobbigt det var att lägga golv vid dörrar. Och hur jobbigt det är att börja. Ingenting sitter kvar där man lägger det och allt tar precis hur lång tid som helst. Jag la om de tre första raderna ca fem gånger innan Tom kom hem och nu är han i källaren och grejar. Jag är färdig för idag. Jag kan börja om imorgon men jag har ingen lust idag. Det är inte roligt längre. 

Internet går det fortfarande dåligt med. Tyvärr. För det är verkligen oerhört dålig mottagning här ute. Och det är ganska begränsande att bara ha mobilen. 
Comcast tappade bort vår (andra) ticket så de skapade en ny idag. Och den lokala kundrepresentanten har inte svarat i telefon på en vecka. Det går bra nu. 

Tvätt och IKEA

Jag provade tvättmaskinen och torktumlaren igår. Inte så himla spännande mentalskadat skönt att äntligen kunna tvätta. Visserligen har jsg ingenstans att vika kläder och ingenstans att hänga eller lägga undan dom, men en sak i taget.  
Men det kanske löser sig snart. IKEA ringde Tom idag och sa att de ville lösa vårt problem ASAP och därför vill de försöka leverera idag istället för på måndag. Det var ju himla bra. Två veckor för sent men kul att de försöker hjälpa till. Pffft. Om nu en supervisor KAN se till att det levereras tidigare, varför har de inte ens försökt innan? De kanske insåg stt mina hot att sluta handla på IKEA var ganska tomma...
De ska höra av sig om när de dyker upp idag. De har ett 12h-fönster annars så det är bäst jag stannar hemma. 
Vi hade tänkt rensa upp i garaget så lådorna fick plats (pga alla kackerlackor de hade med sig sist) men det hann vi ju inte med nu. Jag funderar på att låta dom bära in lådorna i huset men jag vet inte om det är värt att få upp lådorna på andra våning om vindessurom får kackerlackor inne. Och garanterat lite hål i väggen... 

Vi har inte klippt gräset sen vi flyttade in och det börjar se ganska ovårdat ut. Tar tag under imorgon. Efter att vi bytt adress på körkorten och registrerat om bilarna. Allt måste naturligtvis göras personligen. Med en trave räkningar som adresserats till den nya adressen. Det är jätteviktigt stt byta adress men det ska inte va lätt. 

Jag byggde ihop de där bokhyllorna från IKEA igår och fyllde dom med böcker. Och jag har inte ens öppnat alla lådor än, och jag har fortfarande böcker i Sverige (i fortsättningen får alla besökare äran att åka förbi Vegby och hämta upp en hög och ta med hit!). Jsg hade tre större bokhyllor i Borås som var överfulla då hur jag trodde att 4 halva bokhyllor skulle räcka nu vet jag inte. 


Köket

Köket är fortfarande fullt av lådor. Och saker. Överallt. Men det tar sig där också. 


Tvättstugan

Det visade sig att det inte alls var fel uttag i tvättstugan. 
När de installerade torktumlaren i Stockbridge bytte de inte vägguttaget till ett nyare, utan bytte sladden istället. 
Men som tur är fick vi sladden bytt idag till en nyare så nu kan vi tvätta. Vi har fortfarande ingenstans att hänga kläderna men det är framsteg ändå!

onsdag 10 september 2014

Golv och IKEA

Jag vågade mig iväg till Ikea idag. Vi behövde bokhyllor och lite förvaring till köket. Eftersom jag var själv och hadeen  liten bil blev det bara det. Allt fanns, allt fick plats och allt kom hem. 

Vi fick ett samtal igår om att golvet vi köpt kommit in till butiken. Tom visste inte när det passade att hämta det så han sa lördag. Men jag hade tid efter Ikea idag så jag ringde och kollade om jag kunde hämta idag, och det var inga problem alls. Så jag tog den lilla bilen och åkte iväg. Trodde det kanske skulle bli två vändor. Så fel jag hade. De fyllde upp bilden tre gånger och sen hämtade tom det sista på väg hem från jobbet. 65 lådor totalt. Plus lite annat material. Jag fick med mig  57 stycken på mina tre vändor. En låda åt gången. Ner för baken med lådan, in i källaren och upp för backen igen. Mina ben ser ut som att någon misshandlat mig. Men sen vi började flytta har de sett ut ungefär så här. Men detta är värst hittills. 
Nu ska golvet ligga och acklimatisera sig i 48 timmar och sen kan vi börja.
Så imorgon ska jag bygga bokhyllor och flytta böcker från garaget. Jag hinner nog med ungefär en tredjedel av vad jag tror jag hinner med. 
 

måndag 8 september 2014

Master bath

Eftersom vi inte använder vårt badrum särskilt mycket nu när det ligger så långt ifrån rummet vi sover i som det bara går, har vi inte gjort i ordning det alls. Lådor överallt.
Men idag blev det ordning. 
Det är fortfarande lådor kvar, men det är enormt mycket bättre 


Uppföljning IKEA

De skulle ju ringt tillbaka från IKEA i fredags. Visserligen sa han att den tidigaste dagen de kunde leverera var den 15:e september, det vill säga måndag om en vecka, men jag fick aldrig någon bekräftelse på att de faktiskt hittat vår order eller att allt fanns i lager om de behövde plocka allt igen. 
Så jag ringde för att kolla läget idag, och det blir leverans den 15:e. Allt var tydligen ok. Hade ju varit trevligt om de talat om det så man slapp undra. Så nu är det bara en vecka kvar av att sova i gästrummet. Att kunna hänga kläder kommer nog dröja lite längre. En dag eller två. 

lördag 6 september 2014

Möblering

Det är lådor och saker överallt, men jag tar en låda lite då och då och packar upp. 
Vi har en soffa och en tv. Tv:n står framför öppna spisen.  Den ska upp på väggen så småningom. Ska bara fixa väggfäste först. 

Köksbordet är på plats. Väldigt smutsigt under mattan men det kan städas sen. En sak i taget. 

Alla besticklådor från förra köket var lite, lite för stora för lådorna här.  Jag letade upp min lilla slipmaskin och fixade till dom idag. Nu börjar det arta sig i köket. 

Och resten kommer att ordna sig också. Det är bara oerhört frustrerande just nu. Det här året har inte direkt gått på räls.

Flytt

I torsdags skrev vi på alla papper och började flytta in! Torsdagen gick åt till att tömma huset i Stockbridge. Vi trodde vi skulle hinna med ett par vändor till förrådet och kanske hinna bygga ihop soffan och gästsängen. Med mera. Men vi hann med städning och tömning. Det var allt. 
I fredags skulle Ikea komma mellan ett och fem. Och ADT vid tolv. Och övrig tid skulle läggas på att flytta från förrådet. 
ADT kom och gick. Vi flyttade ett par lass med lådor och klockan ett stannade jag kvar i huset och väntade. Tom fortsatte flytta själv, med släpet kopplat till en lånad bil, och jag packade upp och flyttade om inne i huset. Klockan fem började vi misstänka att IKEA inte skulle dyka upp. Men vi gav dom en timma till. 

Sen ringde Tom och frågade var dom var.  Efter en halvtimma i kö fick han numret till leveransbolaget som talade om att IKEA tappat bort vår order. 

Eftersom vi inte skulle få nån säng levererad började Tom hämta saker från förrådet så vi kunde bygga ihop gästsängen (vår gamla säng). Jag ringde IKEA igen och efter en timma i kö hade vi ett felrapportsnummer men ingen förklaring. 

Det är nu över en vecka senare och de har fortfarande inte hittat det. Jag ringde igår för att fråga vad de sysslar med och fick som svar att de skulle ringa upp igen. Det gjorde dom inte. Men det tidigaste de kan leverera är den 15:e september. 

Dessutom fick jag reda på att vi inte kan få nån internetuppkoppling när jag ringde och följde upp med Comcast. Konstigt, eftersom de var och lämnade papper med välkomsterbjudanden i områdets informationscenter. Så Tom provade att ringa hon som var hög på piller sist vi pratade, hon skulle kolla upp något för att sedan säga att hon var tvungen att lägga på men hon skulle ringa upp igen. Det gjorde hon aldrig. 

Tack vare gästerna som var här i veckan fick vi upp tvättmaskinen till andra våningen. Ca 120 kg tung. Stort tack för hjälpen! Men tro inte att vi kan tvätta för det. De har satt in fel uttag i tvättstugan. Så klart.
Men det är nog allt som har gått fel den här veckan som jag kan komma på.

Jag hittade ett par kackerlackor i lådorna som stått i förrådet men det var ganska väntat. 

Vi hyrde en U-haul i tre dagar, men trodde väl att det skulle ta en vecka att tömma förrådet kanske. Tack vare hjälpen förra lördagen så fick vi ut nästan allt på en dag och så tog vi det sista på söndagen, själva. 

Vi beställde golv till källaren i måndags, innan rean tog slut. Det fanns inte inne men ska dyka upp i affären om en vecka ungefär. Det hade varit smidigt att kunna lasta in det i lastbilen direkt och köra det till huset men det gör inget att vi får vänta lite. 

Eftersom Toms bil har kollapsat lite så har vi kikat på en ersättningsbil. Han vill inte göra sig av med den utan ha tid att fixa den och inte köra den lika ofta. Låta den vara en helgbil, ungefär. 
Så i måndags åkte vi och hämtade en Nissan LEAF. En leasebil. Den betalar nästan sig själv och är ganska cool. Vi måste skaffa en bättre laddare men de har ju fortfarande inte satt in uttaget för det i garaget ändå. Så klart.