fredag 31 oktober 2014

Halloween

Varje år på halloween har dom en crazy sock contest på Toms jobb, så för ett tag sen beställdes de här: 


Förra året fick vinnaren två nätter i Las Vegas eller något liknande, i år $25. Tyvärr. För han vann. 

Dessutom var han utklädd till Jake, från State Farm. 
Min favoritreklam. Ungarna som ringde på dörren för godis idag älskade det. 


Vi hade ju köpt alldeles för mycket godis i år. Men det är väldigt svårt att veta så hör första året. Förra året kom det 70 st. I år 30. Men då vet vi till nästa år! Och nu får vi äta godis i flera veckor. Jag har redan ätit upp alla tootsie pops så det är bara Butterfingers kvar. Eeeww. 

söndag 26 oktober 2014

Vattenläcka #2

Det vill säga sprinklersystemet. Som vi nog aldrig mer kommer använda. 
Vår första vattenräkning i det nya huset var på över $1000. Vi är vana vid kanske $50 i värsta laget. 

På håret

I onsdags morses fick jag ett sms av de dom köpte det gamla huset. Hon ville veta var vi köpt golvet eftersom de haft en vattenläcka i köket och behövde byta ut en del av golvet. 
Jag fick fruktansvärt dåligt samvete. Ingen aning om varför. Det är ju inte vårat ansvar. Och inte vårat fel heller. Slangen in till kylskåpet hade gått sönder. Hade ingen indikation på att den var på väg att gå sönder innan och allt gick ju igenom inspektionen. Men det känns fortfarande lite jobbigt. Men jag är så jäkla glad att det inte hände för två månader sen. 
Det går ju inte att byta ut ett par bitar i ett sånt golv. Det är ett ganska stort jobb. De visste vilken sorts golv det är, klickgolv. Det stod i annonsen till och med. Nånstans på vägen måste det försvunnit på översättningen för när Tom lämnade de tre lådor med golv vi hade (som jag erbjöd dom utan kostnad på en gång. För att döva samvetet) så frågade de om det bara var att ta bort de skadade bitarna och limma fast nya. Inte riktigt... 
De har en försäkring, och en garantiförsäkring som vi betalade, men de vill inte betala nån självrisk. Tror nog de får tänka om. Det där golvet går in under köksskåp och in i ett skafferi. Inte fixat i en handvändning direkt. 
Men, inte vårt problem. Två månader tidigare och det hade gjort livet lite svårare. 

I det nya huset så jobbar vi på med projekt varje vecka.
Vi (mestadels jag) har behandlat nästan hela altanen. Ett par ställen kvar som är svåra att komma åt. 
Hängt upp gardiner. 



Och en massa småsaker som jag inte ens kommer ihåg.
Snart får vi ta ledigt från det dock. Vingar ett par gäster som kommer hit på onsdag över natten och en gäst som kommer nästa vecka och stannar i 10 dagar. 


fredag 17 oktober 2014

Att göra en Jenny

Jag gjorde en halv Jenny idag. Det vill säga, springa vilse på golfbilsstigarna i Peachtree city. Gör man en hel Jenny så åker man golfbil tillbaka när man är riktigt vilse. Telefonen dog efter fem minuter så jag hade ingen karta men jsg lyckades hitta rätt till slut. Höll vänster så mycket jag kunde, tog bara en extra lång sväng runt en golfbana. 17 km istället för de 5-8 jag hade tänkt. Fantastiskt fint ställe att springa på faktiskt. Tusen gånger bättre än något som fanns i Stockbridge. 



Jag körde tom till jobbet i morses eftersom vi lämnade en bil på service. Igen. Fick nåt brev om nåt allvarligt fel på Forden, som att den kan stängas av helt plötsligt medans man kör. Det har jag ju varit med om förr, i andra Ford Focus! Himla bra bil det där. Men den här är faktiskt bra, på riktigt. Min gamla hade väl mer personlighet bara. 



onsdag 15 oktober 2014

Vattenläcka

Det blåste och regnade ganska mycket i helgen. Så mycket att det läcker in i garaget. Det är förmodligen ett par stuprännor som är lite felaktigt installerade. Hoppas vi. De tycker att det är ett arkitektuellt fel men självklart ska de fixa. Tacka fan för det. Det spelar väl ingen roll i vilket skede de gjorde fel? Regnar det in så får de väl fixa det. Bah. 
De är i alla fall snabba på att ta tag i saker vi behöver få fixade. Hade bara hellre sett att det inte hade behövts. 

tisdag 7 oktober 2014

Ogräs och soppa

Gräset har i stort sett slutat växa för säsongen, men inte ogräset. Det växer som... ogräs. Vår gräsmatta har sett ganska ovårdad sen vi flyttade in på grund av det. Framförallt eftersom grannen snett emot klipper gräset flera gånger i veckan och är ute och fixar nåt varje dag. 
Det har känts lite onödigt att klippa hela gräsmattan bara för ogrässtrån och det hjälper ju inte så mycket eftersom de växer upp så snabbt igen. 
Så igår och idag har jag dragit upp alla strån. 




Vi ser ju hjortar på baksidan lite då och då men har aldrig sett dom på framsidan. Jag såg däremot lite bevis på att de varit där...


Enligt kalendern är det höst sen förra veckan. Och vi hade faktiskt en riktigt kall dag i helgen. Men nu är det tillbaka uppe på nästan 30. Jag tänker däremot strunta i det och laga soppa hela veckan. 



Soup nazi-soppan från Seinfeld igår och löksoppa idag. 

onsdag 1 oktober 2014

Hängt

Vi har börjat på en lista med saker som behöver göras i huset. Saker som JWH behöver komma ut och fixa. Inte för att vi inte kan göra det (mesta) själva utan för att vi inte behöver. 
Tom tog ledigt från jobbet, inte pga att han är bättre på att säga till om nåt inte är ok men det var en bonus. 
De kom hit och målade lite, skruvade lite på ett par uttag.. Och skrev en ny lista på vad som behöver göras nästa gång. 
Bland annat ska uppfarten göras om, delen närmast slänten. Den har spruckit och sprickan är tillräckligt stor för att garantin ska gälla, så gör om - gör rätt. 

Resten av dagen gjorde vi detta: 
- tömde garaget så att 2 av 3 bilar får plats.
- hängde upp 2 speglar 
- installerade 4 persienner. 2 i vårt badrum och 2 i garaget. 
- hängde upp 7 tavlor och en klocka 

Lampan vid ytterdörren har varit full av mal sen vi flyttade in så Tom tömde deb idag. Och upptäckte varför den var så full. De hade satt in för stora lampor så de hade en stor glipa att ta sig in genom. Och lamporna var för starka så de där torkade malarna och en massa extra watt var en fire waiting to happen.