måndag 31 augusti 2015

Sömn

Den första veckan, och framför allt de första dagarna, var allt kaotiskt. Elsa sov, men mest på dagarna. På nätterna gick det inte att lägga ner henne. Hon sov, men bara på mig. Vi fick lite sömn men inte särskilt mycket i taget. 
De två senaste nätterna har det gått så mycket bättre. Det går att lägga ner henne och hon sover i 3-4 timmar, vaknar för att äta och somnar om igen. Himmelskt. Det är säkert inget som varar men det har varit väldigt skönt att få sova lite mer. 

Tom är ledig idag och imorgon också. Officiellt för att hjälpa mig efter snittet men mest för att han faktiskt har lite semester att ta ut så varför inte. Han börjar jobba på onsdag igen, hemifrån. 

På onsdag tänkte vi åka till Elsas läkare för att väga henne. Jag är inte helt säker på att hon gått upp till sin födelsevikt än men hon äter mest hela tiden så det borde ha gått upp i alla fall. 

Jag tänkte försöka komma ihåg att ta kort på henne med den där grisen med jämna mellanrum. Vi får se hur länge det varar. Förhoppningsvis ser hon lite mindre skräckslagen ut på nästa bild. 



lördag 29 augusti 2015

Det här huset

Igår var det ett år sedan vi fick nycklarna till det här huset. Det känns som att det här året har gått både fort och långsamt. Vi har gjort mycket med huset (vem sa att ett nytt hus inte har något som behöver fixas..?) men det är så mycket kvar innan vi är nöjda. Inga stora saker men det tar tid ändå. Och så mycket som fortfarande inte är ok, som inte blev rätt från början.  Senast i förrgår hade vi en contractor från de som byggde huset här. När de inte pratade star wars så fick vi en liten timeline för det som behöver fixas. Redan igår gick det åt skogen när de aldrig dök upp för att fixa dräneringen. Förvånad? Inte så. 
Tom hatar toaletterna i det här huset. På riktigt. De vi installerade i det gamla huset var så mycket bättre och så billiga. Jag tyckte att han kanske överdrev lite tills det började bli stopp i en av toaletterna hela tiden. Tydligen har de varit tvinga att byta ut toaletterna i flera av husen här på gatan så vi ska få nya i hela huset. Jag hade helst velat att vi fått välja vilka toaletter vi ville ha själva men det går ju inte. De har ett par att välja på och ingen av dem är dual flush till exempel. 

Jag trodde att målarna vi hade här var våran touch up. Men det var det tydligen inte. Den har vi kvar. Vet inte riktigt var Elsa och jag ska gömma oss den dagen!
Man kan bara gå ut och gå i så många timmar. 

Förra veckan tyckte jag att det var så himla varmt i huset. 67F var nästan inte kallt nog för att sova, trots att takfläkten var på. Nu fryser jag hela tiden och förstår Toms kommentarer lite bättre.. Det är faktiskt jättekallt. Inte undra på att elräkningen var chockerande hög den här sommaren. 

Foton

De har en fotograf på sjukhuset. Inget köpkrav, så vi tänkte att det väl inte kunde skada. Men så illa jag tyckte om henne. Jag tycker inte om bebisprat i allmänhet men det här var det värsta jag varit med om. Jag blev så arg att jag började gråta. Och jag vägrade vara med på bild. Väldigt moget. 

De erbjuder bara paket, köp alla bilder på CD för $137. Hutlöst. Hade man kunnat välja en bild och ladda ner hade jag kanske kunnat tänka mig det men inte för det priset. Och att beställa tryckta bilder är inte heller aktuellt. Bilderna blev i och för sig bra. Så vi snålade och bara sparade ner dom, med logga och allt. Ha. 









onsdag 26 augusti 2015

Läkarkontroll

Elsa var på sin första läkarkontroll idag. Hon har gått upp lite i vikt sedan i måndags, och allt såg perfekt ut. 
Och sen fes hon på läkaren. Och sen blev hon tydligen vrålhungrig. Så sammanfattningsvis ett bra första besök. Vi ska tillbaka en gång i veckan tills hon är uppe på sin födelsevikt igen och efter det ska vi inte tillbaka förrän hon är 2 månader gammal. 





tisdag 25 augusti 2015

Gah!

Det är så himla svårt att låta bli att läggs upp bilder på henne på Facebook och instagram precis hela tiden. 
Men hittills har jag klarat mig rätt bra. Tom sköter det åt mig :p


söndag 23 augusti 2015

Elsa Harper

Kejsarsnitt är toppen, tills bedövningen går ur och man måste börja röra på sig. Det här är inte roligt alltså. Men man hämtar sig snabbt ändå. 

Elsa föddes i fredags morse. Vi är kvar på sjukhuset till imorgon i alla fall. Allt är bra även om hon är lite hungrigare än vanligt. Stor och lång som hon är. 
De gissade 9.0lb i måndags och 9.0lb är precis vad hon vägde. Drygt 4kg. Och 54.6 cm lång. 




onsdag 19 augusti 2015

Envis

40+4. På bebisfronten intet nytt. 
Hon har inte fixerat sig, fortfarande. 


Eftersom jag gått över tiden och hon inte verkar vara på väg så ville de göra ett ultraljud för att se hur stor hon verkar vara. Hela 4 kg. Cirka. Inte enorm i mitt tycke kanske, men för stort för att min läkare ska vilja sätta igång en förlossning. Så nu har hon knappa 48 timmar på sig att komma ut annars blir det snitt på fredag. Inte vad jag hade velat kanske men det får gå. 

Vi körde förbi det lilla sjukhuset igår för att se var vi skulle (det är så litet att det inte går gå fel), och sjukhuset är vapenfritt. Toppen. 

måndag 17 augusti 2015

Mjölk

Vi gör åt så himla mycket mjölk nu för tiden. Det har gått från att köpa en halv gallon och laga pannkakor när den är på väg att gå ut eftersom det aldrig gick åt till att köpa en hel gallon minst en gång i veckan. Vi äter väldigt mycket flingor (mm kalaspuffar och honey nut cheerios) och ett par frappuccinos om dagen gör sitt till. Vaddå. Jag behöver en massa extra vätska tydligen. 
Och kalcium är nyttigt. 

Wings


Det händer inte särskilt ofta att det blir take out till middag men jag kände inte för att både åka och handla och laga mat igår, så det blev wings. Ett ställe vi inte provat innan men som vi definitivt provar igen. Det ligger dessutom i Tyrone. Win. 
Nu ska vi bara hitta ett bra sushiställe också...

måndag 10 augusti 2015

39+2

Och här händer ingenting.
Rutinkontroll idag igen, och jag hade lite för högt blodtryck. Det blev bättre efter att jag vilat lite så jag tar det som ett tecken att jag ska ge mig själva bed rest-order resten av veckan. Största problemet just nu är vad jag ska se på Netflix.

lördag 8 augusti 2015

Så dåligt samvete

Tom är ute och grejar i trädgården. Klipper gräset, trimmar buskar och plockar ogräs, Och jag gör precis ingenting.
Och det ser inte så himla illa ut i trädgården egentligen, men man vill ju inte riskera att få ett nytt brev.


Vi hade en liten plan för att dölja soptunnan också men den går sådär. Planen är halvfärdig och vi har väl ungefär hälften av det vi behöver. Och vi kommer garanterat få ett nytt brev om att vi inte har tillstånd för det här.. Men de får bestämma sig. Jag vägrar ha en äcklig soptunna inne i garaget, och jag vägrar behöva släpa tunnan upp och ner för slänten. Det är väl en sak nu men det blir inte lika lätt i vinter.

Tom hade en hel hög med gamla Apple-datorer som inte används direkt. Jag gillar PC (men jag skulle kunna tänka mig en MacBook Air. Väldigt gärna faktiskt) så de andra har inte använts alls. Vi har haft en stående i ett gästrum men den har inte använts där heller. Så jag bestämde mig för att ta upp en och börja använda den. Om inte annat så till att synca foton från telefonen lite smidigare. Jag kan inte ansluta min telefon som en extern disk till min dator. Bara ytterligare en sak på listan över saker som har krånglat med den där telefonen.
Men så funkade inte datorn så klart. Det visade sig som tur var vara ganska enkelt. Lite RAM-problem bara. Antingen att de var lösa, eller att de inte funkade. Vi hade ett par gamla liggande så det var ganska snabbt fixat. Nu ska jag bara få mjukvaran uppdaterad också. Så det är dagens projekt för mig.

Och appropå att fixa gamla saker så tog Tom fram den gamla (och före renoveringen av gamla huset, fullt fungerande ) Dyson dammsugaren och fick den att fungera igen. Jag är inte så där förtjust i de här amerikanske upprättstående dammsugarna. Dyson är fantastiskt bra men det går ju inte dammsuga under sängar utan att krångla en massa. Så vi köpte en ny liten vanlig Electrolux som visade sig vara den absolut sämsta dammsugaren jag någonsin har haft. Dyraste också. Om man inte räknar Dyson-dammsugaren som är snordyr, men den fungerar i alla fall. Så nu har vi två. En värdelös som går att använda för att sopa rent under sängarna med, och en jättebra som går att dammsuga nedervåningen med, där vi ändå behöver städa mest.

Så sådär spännande är det här just nu. Nu ska jag ta mina elefantfötter och trä på stödstrumporna och inta högläge.


fredag 7 augusti 2015

Gästrum och inredning

Källaren i det här huset har varit väldigt försummad. Vi lade in golv så snabbt vi kunde och förrådet börjar det bli lite ordning på nu. Vi har hyllor och plastbackar, ska bara lägga saker på rätt plats. Och kanske börja använda de där maskinerna som står där nere och samlar damm också.. I vinter, då jäklar.
Kanske.

Igår när målarna var här så jag höll till i gästrummet i källaren tills de behövde komma in där. Och för första gången kände jag för att faktiskt göra något åt det rummet. Det finns ju en säng, men det är ungefär allt. Och nu är det allt jag kan tänka på. Frågan är hur mycket ork jag har till att bygga och måla möbler just nu.. Men man kan ju börja i alla fall. Och jag kan ju tala om för Tom vad han ska göra.

Förebilder:



Det kan hända att det tar ett tag, men nästa gång vi har gäster i det här rummet så kommer det se lite trevligare ut. Även om det är fullt användbart som det är. Bara lite kalt och tråkigt.

Målare och dränering

Vi har ju en lång lista med saker som inte har blivit fixade i huset.
En av de mest allvarliga egentligen är problemet med stuprännorna ovanför garaget.
Det började med att vi hade en vattenläcka i garaget. De kom och fixade innertaket och inget mer. Vi fick en ny vattenläcka i garaget och de kom och fixade innertaket (det vill säga målade om taket) och lade till en stupränna. Alltså den delen som gå ner från taket. Har de olika namn? De som går längs taket och de som går ner till marken?
Jag var tvungen att googla, och de som sitter längs taket heter hängrännor och de som går ner är stuprännor. Där ser man.
De lade alltså till en stupränna eftersom hängrännan svämmade över upp mot taket, och vatten kom in längs väggen och in till taket i garaget.
Den där stuprännan slutade i ett hörn,. och vattnet hade ingenstans att ta vägen och har gått in mot grunden. Vi har inte sett några problem (än) men det har inte känts så bra. Så vi bad dom komma och fixa till det. Eftersom det här är ett problem som de byggde in i huset och aldrig har fixat.
Sagt och gjort, häromdagen såg jag ett svävande huvud med hatt precis utanför fönstret och insåg efter ett par sekunder att det måste vara han som skulle fixa dräneringen.
Och hans fix såg ut så här:
Gräv en grop i mitten av alla buskar och dra vattnet dit.
Skapa en lerpöl i mitten, som fortfarande inte har någonstans att ta vägen förutom grunden.
Tom kom hem innan han hade lyckats lämna området och bad honom fixa det. På riktigt. Så han drog det lite längre, mumlade nåt om att dra det till trottoaren och försvann innan vi förstod om han var klar eller inte.
Det regnade lite i förrgår och då såg det ut så här:


Det där kommer ju absolut inte skapa några problem för den där gången. Så de får nog allt komma och fixa till det där på riktigt. Det hade varit bra om de tänkte efter från början den här gången istället för att bara flytta problemet nån annanstans.

Igår hade vi målare här. Vi får en gratis uppfräschning efter ett år. Alla små märken som har blivit och sånt de inte gjorde rätt från början.
Vi hade alltså inte behövt vara så himla försiktiga med allt men när det är precis nytt så vill man ju att det ska kännas nytt så länge som möjligt.
Med tanke på hur väl de byggde huset från början (inte) och hur väl de hantverkare vi har haft här hittills har gjort sitt jobb (inte så) så hade vi väldigt låga förväntningar. Men de var så bra.
Tre unga människor som var väldigt noggranna och resultatet blev BRA. De fixade till och med fläcken jag råkade göra i badrummet när jag skulle klämma ut kräm från en tub. Vi hade nog till och med varit nöjda med normala förväntningar.


måndag 3 augusti 2015

"Sallad"

Jag kan inte få nog av den här salladen.


Det är broccoli-salladen från Ruby Tuesday, eller en variant av den i alla fall.
Det är majonäs, bacon och ost i. Och så lite broccoli. Så den är förmodligen inte särskilt nyttig. Men så himla god den är.


T - 2 veckor

38-veckorskontroll idag.
Det började som vanligt, urinprov, inte så farligt hög viktuppgång (längtar tills jag kan börja se den där vågen gå åt andra hållet istället) och blodtryck. Och så vänta i ett rum tills läkaren  kan komma in.
Men den här gången var jag helt säker på att de hade glömt av mig. Jag satt där i 45 minuter innan läkaren kom. Och de verkade inte ens ha särskilt mycket att göra idag. Hade jag inte varit halvnaken där inne hade jag gått ut och frågat. Men det behövdes inte som tur var.
Himla trevlig läkare idag. De är bra allihop, men det här var första gången någon hade gått igenom min journal och kollat upp min historik och inte bara mätt magen och lyssnat på hjärtat och sen varit klar. Det kanske har med att det börjar bli dags att göra, men det var ett bra besök hur som helst.
Och jag fick reda på resultatet från proverna för två veckor sen också.
Jag har "absolut inte järnbrist". De där järntabletterna verkar funka bra! Och jag har forfarande inte syfilis. Whew.
Och hon verkar inte vara på väg än på ett tag. Så det är nog snarare T - 3,4 veckor.



Och appropå bebisar. Hur söt var inte Tom som bebis??



Soptipp

Jag fick ge upp det där med gräsklippningen till slut. Tyvärr. För jag tycker ju det är rätt trevligt att gå och lyssna på poddar och filosofera.
Däremot tyckte jag att jag kunde rensa lite ogräs runt huset. Vi har hållt efter det ganska bra på framsidan eftersom HOA kan vara lite kinkiga men på baksidan är det riktigt illa. Inte bara bland buskarna i den landscaping de satte in när de byggde huset, men det är bara där vi bryr oss om att ens försöka just nu.


Längst bak i trädgården växer det helt vilt. Men dit bak går jag inte så länge det är sommar och det kan finnas ormar. Det får vänta till vintern.
Och bara en kvarts orgärsrensande resulterade i två bett av något slag på benen. Så jag gick in och tog ett bad.

Vi fortsätter beta av den långa listan med saker att göra på helgerna. Mitt projekt i helgen var att fixa hyllan till tvättstugan.


Den står och torkar i garaget just nu men i kväll ska den vara klar. Den är inte alls lika blank som den förra hyllan jag gjorde men det får duga ett tag i alla fall. Arbetsyta är mer värt än en fin yta. Och det är ju bara vi som ser den ändå.

Jag har redan börjat tröttna på IKEAs godisutbud lite grann men vi åkte ändå in och handlade lite i helgen. Det är ju bättre än inget.
Jag passade på att köpa en av deras brödmixer när vi ändå var där. Jag har funderat på att baka eget grovt bröd ett tag men det där med alla olika mjölsorter som måste köpas känns som ett enormt stort projekt. Så brödmix lät lagom svårt.





Det blev precis hur gott som helst faktiskt. Det tog cirka två timmar men det faktiska arbetet var ju inte så stort.
Och med leverpastej var det helt perfekt.

Den där leverpastejen förresten. Precis när jag hade hittat den så såg jag att de inte ska sälja den på Kroger längre. Varfööööööör?


Det finns en annan sort av Krogers egna märke men jag vet inte om jag vill chansa på att den är lika god. Så nu får jag åka runt till Walmart och Publix och se om det finns där istället. Men jag fick i alla fall tag på den sista. Kanske skulle åka till de andra Kroger i närheten och köpa upp det som de har också...

Ett av de projekt vi inte har hunnit ta tag i än är det där med soptunnan. Så vi hade den inne i garaget med sopor i förra veckan. Inte mer än en dag tror jag men fy fan vad det stank. Den står nu på baksidan av trädgården. Så Tom får släpa upp den för slänten på onsdag. Det känns inte helt hållbart det där, men det gör inte den där soptippsstanken inomhus heller.