Och sen var det bara att börja måla!
Diskbänken fick vara kvar tills det var färdigmålat så vi hade nånstans att skölja av penslarna.
Så här såg det ut när väggarna fått sitt första lager med färg:
Taket behövde lite grundfärg först, så det tog hela fredagen och lördagen. Tre lager färg på väggarna totalt och sen var det klart.
I lördags körde vi det gamla köket till tippen. Allt utom det som fortfarande stod kvar i köket vill säga.
Båda fönstren i köket hade samma material som bänkskivan i köket, så vi plockade bort den. Precis som vanligt så utgick vi ifrån att det skulle se likadant under på båda ställena. Och precis som vanligt var det inte alls likadant. I fönstret vid diskhon fanns en masonitskiva under. Den är borta nu.
I det stora fönstret fanns träskivor, som vi har behållt. Det enda som behövs där är lite plywood tror jag.
I det lilla fönstret vet jag inte riktigt vad vi ska lägga in, men det vore smidigt att få det gjort innan den nya diskbänken blir installerad. Men det lär inte hända på ett tag.
Vi fick lägga det baklänges, så att det satt ihop med golvet i vardagsrummet, men det var ingen skillnad alls egentligen. Precis lika enkelt som vanligt.
Igår morse flyttade vi runt dom så att vi kunde fortsätta:
Men inte förrän vi fixat till golvet under lite. På ett par ställen har det gnisslat en hel del när man gått innan.
Vi fortsatte lägga golv fram till diskbänken, och sen tog vi bort den och fortsatte tills vi var klara.
Ungefär så här såg det ut i går eftermiddag. Till slut. |
Lättare sagt än gjort.
Handtagen vi ska ha är slut till exempel. Och för att kunna montera fronten på diskmaskinen behöver man installera handtaget först. Och diskmaskinen ska in jämte diskhon. Ingen större fara. Den kan väl stå där utan att ha nån front ett tag.
För att kunna installera diskhon måste vi installera bänkskiva. Och den måste sågas. Och vi har ingen cirkelsåg.
Så där är vi just nu. Vi behöver en cirkelsåg och handtag. Och ett längre vattenpass så att vi kan börja montera nån gång så det blir färdigt.
Jag är trött på hämtmat varje dag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar