torsdag 8 januari 2015

Äntligen!

Efter över fyra månader, ca 35 telefonsamtal och väldigt mycket frustration fick vi internet till slut. Och när vi väl kom fram till nån som tog oss på allvar så gick det fort. Det var klart två dagar senare.
Vårt största misstag var nog att lita på att Cameel, lokal representant för Comcast, faktiskt kunde göra någonting. När hon sa att det skulle ta ca 2 månader så slappnade vi av lite och sluta ringa lika ofta och väntade. När de två månaderna var slut så hon bara tyvärr, det blir inte förrän andra halvan av nästa år men här är ett nummer ni kan prova att ringa.
Jag tror Tom lämnade 20 meddelanden där, och fick ett samtal tillbaka. Det skulle leda till att de skulle skicka ut någon hit för att se om vi verkligen bodde så avlägset eller om det skulle gå att ordna. Vi väntar fortfarande på det besöket.
De övriga samtalen har varit till Comcasts kundtjänst. Vår adress har inte funnits med i deras system så vi har inte kunnat beställa online. Alltså har vi varit tvugna att ringa. Och det enda som händer när man ringer är att de går in på precis samma hemsida, skriver in vår adress, och får samma svar. Och sen kan de inte göra mer. Varje gång har de skickat oss vidare för utredning och lovar att höra av sig. Och när vi ringer för att fråga hur det går så har de stängt ärendet eftersom vi inte kan få Comcast i det här postnummeromårdet.
Lite ironiskt är att när jag har gått in på Comcast för att se om något har hänt med vår adress så får jag en länk där de ska tala om för mig vem vår internet provider är. Och där står det comcast och så hamnar jag på Comcasts hemsida igen.

Jag vet inte varför det fungerade den här gången men Tom fick tag på en supervisor som gick igenom alla steg som vi gjort över telefonen, och dessutom kollade upp att alla husen runt omkring faktiskt har comcast. Och ett par timmar senare ringde han och hade bokat installation till igår. Helt fantastiskt.

Så här långt är det från vårt hus till kabelboxen. Tycker inte ett dugg synd om honom om han fryser. De kunde kommit i september och då var det ca 40 grader varmare.
Nu är ju inte allt perfekt bara för att vi fick internet. Det finns ethernet-uttag i varje rum i huset, men de går inte att använda för det finns ingenstans att koppla in sig till det. Dessutom fanns det bara en kabel in till huset och den har vi använt för TV. Så de fick borra genom väggen in till garaget för att få in den nya kabeln. Vårt fel för att vi inte använder samma företag till allt antar jag ;)

Det ska sitta en platta framför det där hålet. Det kommer ju inte att funka.
Allt det här är i förrådsdelen av garaget, som var fullt av verktyg och redskap med mera. De undrade om de skulle komma tillbaka imorgon så vi kunde städa ur det. Aldrig i livet. Tror inte det tog oss mer än max 10 minuter att tömma det så de kunde fortsätta. Allt ser för jävligt ut men det är det (nog nästan) värt. En av bilarna får inte plats inne i garaget längre och det går inte att stänga igen hålen där kablarna är och kabeln går tvärs över förrådet. För jävligt. 

Men nu funkar det i alla fall. Men en orange kabel tvärs över gräsmattan. Och smutsiga fotspår över hela huset eftersom de inte tog av sig skorna. Hade jag inte brytt mig ganska mycket om att få internet hade jag varit lite mer irriterad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar