fredag 11 april 2014

Husuppdatering

Eftersom vi ska iväg i helgen, och är lite dåliga på att vänta, så åkte vi ut till huset och tittade idag när Tom kom hem från jobbet.
Förra gången vi var där hade de precis gjort klart första våningen och höll på med andra. Idag hade de kommit lite längre!


Den andra anledningen till att vi ville åka ut idag var att vi hoppades kunna gå in i huset. På söndag kommer vi förmodligen titta ut tidigare (för vi kan nog inte hålla oss en vecka till). Och idag var det ingen som jobbade där så vi kikade runt.

Det var riktigt roligt att gå runt och veta precis vad allting var, eller skulle bli.

Här står jag i study/dining room och tittar mot köket och trappan upp till andra våningen. Till höger är vardagsrummet.

Utsikt från gästrummet på första våningen

Utsikt från gästrummet/extrarummet i källaren.
Trappan ner till källaren
Trappan upp till andra våningen. Bakom den syns lite av förrådsdelen av garaget.
Tom kikar ut genom det blivande fönstret i bonusrummet på andra våningen.
Öppna spisen i vardagsrummet
Hallen på övervåningen
Vi har haft lite problem med att få bort den där halvväggen i vår garderob och den var så klart byggd. Men de ska ta bort den.
Och de hade inte satt in någon dörr från gästrummet i källaren in till badrummet där så det ska de också fixa till. Annars såg allt ut precis som det ska. Till och med linneskåpet/garderoben i tvättstugan. Den är precis där den ska vara.

Det kändes som att huset såg väldigt litet ut när vi såg själva grunden, och vissa rum kändes små även när vi stod i dom nu. Men jag tror (eller hoppas) att de kommer kännas större när det väl är klart. Vardagsrummet känns litet, men det är nog mest för att det vi har nu är ganska stort. Det stora utrymmet mellan soffan och TV:n kommer vi ju inte ha längre. Men samtidigt är det inte en passage mellan alla delar i huset längre. Vi behöver inte kunna gå igenom det rummet alls. Bara få plats i soffan. Vi måste montera om den, men det är ju IKEA så hur svårt kan det vara.

När vi åkte därifrån höll de på att leverera takmaterial så jag tror vi kommer ha tak på söndag!

1 kommentar:

  1. Fan va coolt att kunna gå igenom hela sitt nya hus innan det är byggt och se vart allt ska vara och kunna snacka om det...
    Roligt att se hur det växer fram så där. De verkar ju sjukt effektiva också får jag lov att säga.
    Ni får ta med måttband och se att rummen är så stora som det var sagt :P

    SvaraRadera