tisdag 24 mars 2015

Larm och lampor på schema

I torsdags fick vi äntligen larmet installerat i det här huset. Först fick vi vänta på internetuppkopplingen och sen kände vi inte att det var direkt bråttom. Det här är ett säkert område och det är mest som en försäkring. Inte för att vi förväntar oss att någon ska försöka ta sig in.
Och framför allt för att kunna schemalägga lamporna. Det är det absolut bästa.
Vi bokade in det här dagen efter vi fick nycklarna till huset, när vi fortfarande trodde att internetuppkopplingen skulle installeras när som helst. Vi betalade, och sen fortsatte vi att skjuta upp det en månad i taget eftersom den där uppkopplingen aldrig kom.
Men nu till slut bestämde vi oss för att ta tag i det. Tom tog en halvdag ledigt från jobbet och jobbade den andra halvan hemmifrån, för att vi båda skulle kunna ha åsikter om det som skulle installeras och var. Det visade sig att han som installerade var helt fantastiskt bra. För första gången någonsin gick något bättre än vi hade förväntat oss. Allt är trådlöst och det enda som är monterat är en CO-monitor och ett par rörelsedetektorer. Lätt som en plätt. Så Tom hade inte alls behövt va hemma.
Det var visserligen inte helt lätt med installationen. Det tog sin lilla tid att koppla in larmet till routern. Han hade ingen information om vilka portar som behövde öppnas, bara att det här "brukade hända ibland men ingen visste hur man löste det". Om vi inte hade fått det att fungera hade han behövt installera en äldre version med sladdar överallt. Och det ville jag inte höra talas om. Så ett par telefonsamtal senare så hade vi (läs jag) löst det. Han var jättenöjd, jag var jättenöjd. Och efter 8 timmars installation var alla nöjda. Han var ganska glad att få jobba i ett rent hus där ingen rökte på precis jämte honom också.
Och jag är fantastiskt nöjd med att ha lampor på schema runt om i huset. Vi hade ju en temporär lösning med timers men det här är så mycket bättre. Vi åkte till och med till IKEA för att köpa lite nya lampor.
Så visst. Huset är säkert lite säkrare, men vi har ett par fina lampor som kostar $49 i månaden att sköta timern för.


2 kommentarer:

  1. Är lampan på bilden från IKEA? Den är jättesnygg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är den! Riktigt snygg och billig dessutom. Väldigt nöjda :)

      Radera