onsdag 13 mars 2013

Kök

I fredags började vi tömma köket på prylar. Tallrikar, glas, grytor mm. Det tog sin lilla tid att hitta nånstans att göra av allt.
I lördags åkte vi till IKEA för att beställa det nya köket. Jag hade mätt upp allt och ritat upp det, men vi behövde lägga till en del detaljer som jag inte hade hittat i verktyget. Vi trodde det skulle ta lite tid, men inte så himla lång tid. Speciellt inte som att vi redan gjort klart i stort sett allt. Det var i och för sig ingen större fara eftersom vi fick hjälp av en fantastiskt hjälpsam person. För en gångs skull.
Av en slump så var det 20% rabatt på kök nu. Vi hade ju ändå tänkt beställa köket ungefär nu men nu fick vi tummen ut och gjorde det. Och om vi tar med kvittot så får vi 20% rabatt på alla köksgrejer vi köper fram till den 28:e april. Inte illa.

Under skåptömningen


Den gamla "matsalen". Relativt nytt laminatgolv och en massa grejer.

Halvtomma skåp och saker överallt.

När vi kom hem fortsatte vi tömma skåp och började skruva ner skåp från väggarna och ta bort bänkskivor och golvskåp.

Tom i arbete

Det här fina fanns bakom den gamla backsplashen.  Vi ska kakla där så det måste lagas..
Ett par överskåp nertagna
På de översta bilderna syns en halvö, som inte finns kvar längre. Den försvann igår.
Igår och i förrgår skrapade jag popcorn-beläggning i taket.

Popcorn

Idag togs den gamla linoleum-mattan och det gamla laminatgolvet bort. 



Vid bakdörren hittade vi en vattenläcka under golvet. Det har lagats två gånger och dörren har bytts ut för att fixa det. Det hjälpte uppenbarligen inte. Så vi får väl ringa nån för att få det fixat. Jag gick med på Angie's list precis för att hitta en contractor som inte är helt kass. Det ser dyrt ut och det blir det säkert med.


Om det inte hade varit för det här hade vi kunnat börja måla imorgon. Vet inte om det räcker med att laga läckan eller om det måsta byta ut plywood och i värsta fall delar av väggen eller dörren. :(



1 kommentar:

  1. Så ja, det skulle bara ta ett halvår sisådär för mig att fixa nytt lösenord till bloggen! Nu kan jag äntligen kommentera på er blogg!! Lycka till med köket!! Kram Anna!

    SvaraRadera