fredag 10 juli 2015

HOA och deras prioriteringar

Enligt reglerna i vår HOA (bostadsförening?) så får man inte ha sin soptunna synlig från vägen. Och det hade väl varit helt ok om husen varit byggda med någon sorts gömd plats att ställa den på. Men det har vi inte. En liten vägg nånstans bara. Det borde väl inte vara så svårt när de som bygger husen är medvetna om reglerna? Vi har inte brytt oss om det eftersom det är fruktansvärt varmt ute och varma hushållssopor stinker apa. Vem vill ha det i garaget? För det är bara där vi kan ställa den. Annars får vi släpa ner den för slänten och ställa den bakom huset, och det går väl bra så länge gräset inte är blött och tunnan är tom. Och det går nerför. Men en full tunna uppför gräset varje vecka känns inte så hållbart.

Så vi får alltså inte ställa den blå tunnan mellan två buskar vid sidan av huset där den inte borde störa någon utan måste ställa in den i garaget. Och nu måste vi börja göra det. Vi fick ett brev om att vi hade 10 dagar på oss att lösa det här problemet. Vi är ju långt ifrån de enda som har sina tunnor utanför huset (eftersom är skitäckligt att ha dom inne i garaget) och jag har inte stört mig det minsta på någon av dem.

Vi funderar på att lösa det genom att ställa upp nån sorts staket mellan buskarna för att dölja den. Men då hade vi förmodligen fått ett nytt brev om att vi inte hade ansökt om tillstånd för att sätta upp ett staket.

Tycker de kan ta en runda i området på sophämtningsdagen och skicka brev till de som ställer sina soptunnor på gatan, istället för på sin gräsmatta. Newsflash, de kan lyfta upp tunnorna från gräset. Jag lovar.

Och när de ändå håller på, skicka ett par brev till grannen som fortfarande inte kan hämta posten utan att parkera mitt i vägen mot körriktningen. Vad sägs om att i alla fall köra upp jämte postlådan och bara rulla ner fönstret och ta ut posten om de nu vill minimera antalet meter de behöver röra sig.

Så det ska bli trevligt det här. Än så länge är det ju bara hushållssopor men jag kan inte tänka mig att blöjor luktar hallon i den värmen. Och eftersom vi går ut till garaget från köket kommer ju den lukten in i huset. Och antalet kryp kommer säkerligen öka också.

Men det absolut viktigaste är ju att man inte ser någon soptunna från vägen. Gud förbjude.
Amen.

4 kommentarer:

  1. Vi har inte kommit underfund med vår HOA ännu, men det verkar vara mycket do's and don't här...suck!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kan tycka att det är bra att de har regler och riktlinjer men det får finnas gränser för hur de tvingar en att efterleva dem. Vi får inte ens sätta ut en blomkruka framför huset utan att be om lov. Eller odla grönsaker på baksidan... :/

      Radera
  2. Men oj. Vi kunde ha soptunnan framme dom tva dagarna det var sophamtning och sen kunde man ha den ute men det sag inte sa snyggt ut. Vi hade var ofta inne i garaget men nar det blev varmt sa stod den utomhus precis utanfor garaget. Man storknar ju av bajsblojslukten plus varmen pa det. FY FAN!!!!! Hot garbage..
    En av vara grannar byggde en liten travagg med gronmura som klattrade pa den. Man kunde inte se tunnan da. Det var fint!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är nåt sånt vi har tänkt att göra, fast utan murgrönan. En ganska tät trävägg, två till och med, så att tunnan är instängd men det går fortfarande att få ut den när det är sophämtningsdag. Den kommer stå mitt i rabatten men det finns ingen annanstans att ställa den :(

      Radera