söndag 27 januari 2013

Washington, DC

För lite drygt en vecka sen skickade Tom ett brev till den vi trodde var hans biologiska mamma. Vi var säkra på att vi hittat adressen till rätt person, den som han hittade på Ancestry.com från en folkräkning från 1940, men inte helt säkra på att det var rätt person som dök upp i folkräkningen. Det är inte ett jättevanligt namn, men inte helt ovanligt heller. Men åldern stämde så vi trodde att det var rätt.
Idag när vi landade i Atlanta fick han ett mail, från hennes man. Det var rätt person. Han skickade med ett par bilder och ett telefonnummer, så nu ska han bara samla mod och ringa... Ganska häftigt :)

Helgen i Washington var också ganska häftig. Vi kom dit i torsdags kväll, före alla andra. Det var ganska sent så vi gick och letade upp en irländsk pub och det var allt.
Nästa dag kom Liz och Sandy dit så vi tog en promenad runt vita huset med dom och gick och åt lunch. Den eftermiddagen hade jag en tid att passa på svenska ambassaden så de tog en busstur runt till lite sevärdheter och vi tog en taxi till ambassaden. Den indiske taxichauffören vägrade förstå att det var SVERIGES ambassad vi skulle till och inte den brittiska.  Men vi kom rätt till slut.
För att komma in på den amerikanska ambassaden i Stockholm måste man lämna ifrån sig all elektronik, gå igenom en metalldetektor, scanna väskan och visa sitt appointment letter, vad det nu heter på svenska.
Och naturligtvis är det beväpnade vakter överallt.
För att komma in på den svenska ambassaden i Washington så går man in genom dörren. Och det är allt. Jag var inte säker på att Tom skulle kunna komma med in men det var inga som helst problem.


Jag hörde några andra prata (på väldigt dryg svenska) om personbevis och green card, och blev plötsligt helt säker på att jag inte skulle få ansöka om något pass. Men när det blev min tur så behövdes inget av det där. Bara mitt arbetstillstånd och mitt gamla pass. Och det ska dyka upp i Atlanta om två till tre veckor. Så eventuellt hinner det komma in innan vi åker till Sverige.

Efter det besöket så åt vi middag med Liz och Sandy, på en brittisk pub. Men trots att det var Burns Night så hade de ingen haggis.

På lördagen gick vi från vita huset till Washington-monumentet, till Lincoln Memorial och vidare till Arlington-kyrkogården i Virgina. Och sen tillbaka igen.

Framsidan av vita huset

Andra sidan av vita huset

Reflecting pool. Som inte var så reflecting med all is.

Vid Lincoln Memorial


Arlington Cemetery

John F Kennedys grav

Washington Monument


Arlington Cemetery, vid den okända soldatens grav

Den okända soldatens grav

Vaktombyte vid den okända soldatens grav
Väl tillbaka så hade Michelle och Debbie kommit till hotellet. Michelle ville gå en sväng men vi hade blåsor på fötterna och Toms skor läckte så vi stannade på rummet.

Den sista konserten för den här veckan var senare den dagen, och idag åkte vi hem. Jättetrötta.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar