onsdag 22 januari 2014

Löv

Det var helgdag här i måndags (Martin Luther King Day) så vi passade på att jobba i trädgården. Att det dessutom var över 20 grader som varmast gjorde inte saken värre på något sätt.


På bilden ovan har vi precis tänt på högen. Det ser ganska kontrollerat ut ändå. Tills alla stora grenar tog eld och det var lågor på ca 5m och det största trädet i hela trädgården tog eld. Men vi hade en vattenslang nära till hands så det var aldrig någon risk att det skulle bli något problem. Dessutom var området runt själva brasan så ren från allt brännbart att det inte kunde sprida sig den vägen heller.
När det värsta var över så fortsatte vi att fylla på med löv från de övriga högarna i trädgården i ett par timmar till. Vi funderade på att tända på någon av de andra men eftersom de ligger lite närmare grannarns trädgårdar och staket kändes det lite onödigt riskfyllt.




För att få elda löv och övrigt trädgårdsavfall i trädgården i vårt county måste man söka tillstånd. Så länge brandrisken inte är klassad som hög så går det väldigt fort att få det och det är dessutom gratis. Så i måndags, ca 20C varmt och en liten bris gick det jättebra.
Idag, ca -10C kallt och mindre vind - inget tillstånd.

Dagens brandrisk-karta:



För imorgon:


Så sammanfattningsvis har vi fortfarande en jäkla massa löv i trädgården. Varje gånge det blåser lite så blåser de ner i trädgården igen.
Vi brände upp väldigt mycket i måndags men minst hälften är kvar.
Det finns en hög med löv som har gräs i botten. Tom tror att det kan finnas ormar där under och jag tänker inte motbevisa honom. Så den högen får vi nog elda upp där den ligger (till skillnad från de andra som jag tänkte flytta lite i taget till mitten av trädgården/skogen där vi redan eldat), ska bara se till att det inte finns något runt omkring som kan ta eld.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar