tisdag 14 januari 2014

Hemläxa

Nu när vi har valt tomt och planlösning så är det dags att komma på hur vi vill ha det inne i huset. Och på utsidan också för den delen.
De har ett design center, där alla material finns. Innan vi ens får komma dit så rekommenderar de att man besöker deras visningshus, letar upp bilder på interiörer man tycker om och funderar över hur man vill att det ska se ut.
Före våra designmöten ska vi dit på en group tour. Vet inte hur mycket vi kan gå runt och titta under tiden men vi kände att det nog inte skadar.

Bring any fabric samples, photographs from magazines, and other materials that will enable me to help coordinate your choices.Drive through the neighborhood(s) to view roof, stone, brick, mortar, trim and siding color options.Visit several John Wieland Neighborhoods to gather ideas.Visit our model and market homes to explore various design elements/upgrade alternatives; please note the neighborhood and lot number/address of the items you like so we can review them during your appointment.

Group touren är inte förrän om en dryg vecka, men nu i helgen satte vi oss i bilen och körde runt till ett par områden.
Vi skulle åkt till vårt område också, för att se husen i lite bättre väder. Varje gång vi varit där har det varit grått och mulet. Men det hann vi inte med.


Det första huset låg i Mableton. Visningshuset var ett town house, men det viktigaste är ju insidan. De hade ett ganska smidigt system med kodlås på dörren, där man fick ringa för att få en kod och komma in och titta.
Just det här huset var lite sådär på insidan..  Kök och badrum är ungefär som det vi rev ut ur det här huset, och det känns trist att gå tillbaka till något som inte riktigt funkar när vi precis fått till det här huset som vi vill ha det. Framför allt verkar det här med förvaring inte spela så stor roll. Alla underskåp saknar antingen hyllor helt och hållet eller så har de ett halvt hyllplan. Inte så praktiskt.
Så det första huset var varken särskilt upplyftande eller inspirerande.

Vi såg en del fasader som vi gillade dock. Tre av sidorna på huset kommer vara tegel, och baksidan cementplankor. Tror jag.
Vi började dagen med att tycka att rött tegel med lite svarta inslag såg bäst ut, men det slutade med att vi lutar ut lite brunare tegel. Många av husen har sten i delar av fasaden men vi har valt en annan typ av fasad så det är bara tegel.

Nästa hus låg i Smyrna. Vi stannade till så fort vi såg en skylt om ett område byggt av samma företag för att titta på fasader men om de varit klara länge hade de ju inga visningshus eller sales centers.
Nära Smyrna ligger Vinings. Där fick vi se ytterligare ett townhouse. Och det var nog det mest perfekta huset jag har sett. Någonsin. Nu vill jag bo där.
Men det kostar minst dubbelt så mycket som vårt hus. Så det är inte så aktuellt. Men herregud va fint det var. De hade trägolv i nästan hela huset, och där de hade heltäckningsmatta hade de den sorten jag inte tycker är så hemsk. Inredningen var till och med fin.
Köket var grått. Och så himla fint. Jag har velat ha en grå köksö ett tag, men i samma hus hade de olika typer av kök i källaren med prover av de olika materialen man kan välja mellan för köksbänkarna.
Vi såg en grå som vi gillade där, men det går ju inte ha grått på grått.
I samma hus hade de lite mer praktisk förvaring i köket. Lådor i underskåpen istället för ett stort tomrum. Så nu vet vi att det i alla fall går att uppgradera till det.

Fina lådor. Och fin grå färg.

Vi hade sett att det fanns ett hus med vår planlösning i Canton, det som låg längst bort. Tyvärr fanns det huset inte till salu, så vi kunde inte gå in i det. Och de hade inget visningshus där uppe heller. Däremot kunde vi gå in i ett par hus som höll på att byggas. Ett av dom hade en källare som inte var helt färdig. Precis som vi hade tänkt göra. Men när vi såg hur det såg ut så blev vi lite överväldigade. Så nu ska de nog få bygga klart källaren också. I alla fall sätta upp gipsskivor i taket och på väggarna. Måla och fixa detaljer kan vi göra själva. Till och med göra i ordning badrummet helt och hållet. Men inte sätta upp gipsskivor i taket. Eller på väggarna. Eller fixa värme/AC heller.

Så sammanlagt var det en väldigt givande hemläxa. Vi har sett att det går att uppgradera till ungefär vad vi vill ha. Vi har insett att en ofärdig källare är vansinne. Och att en takterass med utegrill är ganska nice.



Men en sån har inte vi. Om vi inte ändrar oss och flyttar till ett townhouse i Vinings.
Men de har redan tagit vår deposit så jag tror det är för sent :p

Jag tycker en stenlagd eldstad (gas, inte ved) är så himla fin. Kostar säkert massor att uppgradera till.


Men det är lite finare än bara vitt...
Och helt plötsligt tyckte jag att det var ganska fint med färg i hyllorna. Istället för bara vitt.


Finaste köket.
Frågan är bara om grått är lite väl extremt.. Men å andra sidan är det ju "bara" att måla om det om man tröttnar sen. Om fem år när man undrar hur sjutton man tänkte när man valde grått.


Vi känner oss lite mer förberedda inför det första mötet nu. Vi har inte alla val klara på något sätt visserligen. Jag läser inredningstidningar och kollar Pinterest och Houzz och ser på House Hunters och Property Brothers för att få lite inspiration. Och det hjälper lite, men det är ganska överväldigande med alla val vi ska göra bara under de första tre timmarna.

Appointment 1 (Three hours)Exteriors: Brick, mortar, roof, trim, stucco, gutters, doors, shutters, garage doors.  It is very helpful to tour our neighborhoods to get an idea of what brick/ stone colors you do and do not like. Any homes you do particularly like, please write down the address/neighborhood and lot number. Bathroom FaucetsTubs and ToiletsFireplace(s)Exterior and Interior Door HardwareStaircase TreatmentKitchen Cabinet color,  style and hardwareKitchen AppliancesBathroom Cabinet Hardware color,  style and hardwareKitchen Counter tops and edgeKitchen Sink and FaucetBath Tubs
Nästa  gång är det dags för lite mer detaljerade beslut:

Appointment 2 (Three hours)Tile: All bathrooms and kitchen backsplashBathroom vanity topsLaundry Room FlooringHardwoodCarpetInterior paint colorsLighting
 En sak jag jag nog har insett är att vi inte ska ha en vit farmer's sink (förlåt Anna!), den vi har nu har en massa fläckar och missfärgningar och det är efter inte ens ett år.
Drömköket hade en sån, och det bär emot att välja bort det. Men det är inte så jättepraktiskt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar