fredag 28 februari 2014

Färdigdesignade





Vi hade vårt sista designmöte igår, så nu är vi klara.
Det började med en och halv timma sticker shock. Även kallat cabinet appointment. Förra veckan valde vi ut en stil på köksskåpen som vi tyckte om, och vilka fäger vi ville ha. Vi hade en typ av skåpsluckor som vi tyckte extra mycket om, men om de skulle vara löjligt dyra hade vi ett annat alternativ att falla tillbaka på. Nu visade det sig att de vi tyckte var finast skulle gå på $6000. För lite köksluckor! Så det blev inget med det.
Även andraalternativet var skitdyrt så det blev ett tredje. för $900. Då fick man även "mjukstängning" på lådorna, så det kan det väl vara värt.

Alla val till köket. Stil på luckor (sådär fina, men det får gå), färger, bänkskiva och backsplash. Vad det nu heter på svenska.
Det jag gillar bäst med köket i det här huset är att det är ganska praktiskt. Förutom att vi har bänkskivor av trä då. Det är inte särskilt praktiskt. Men vi har lådor istället för skåp under bänkskivan. I det köket vi rev ut fanns det en liten halvhylla inne i varje skåp så förvaringsmöjligheterna var inte så stora. Man fick stapla saker på varandra och det som inte stod närmast öppningen blev aldrig använt. I de demohus vi har sett har de allra flesta, alla utom ett faktiskt, haft såna skåp. Så jag var lite orolig att uppgradering till antingen de där fina pullouts i skåpen eller lådor som vi har här skulle vara dyrt.
Det var ju inte gratis på nåt sätt men det var helt överkomligt. Så nu kommer vi ha lådor överallt, precis som här. Och en sop/återvinnningspullout. Plus kryddhylla. I ett skåp. Jag gillar det vi har här bättre, men man kan ju inte få allt.

Nuvarande kryddförvaring.

Ungefär så det kommer ser ut i det nya huset. Kanske. Bilden är från tillverkarens hemsida. Den vi såg på designcentret var väldigt mycket mindre. Och det kommer vara under bänkskivan också. Inte så högt upp.

Vi gick även igenom alla badrumsskåp. Vanities. Alltså inte väggskåp utan det som tvättstället sitter på. Det är samma sak där, bara ett öppet tomt skåp, men utan att ens ha en halvhylla. Vi lade till lådor där det gick, men måste stå ut med lite skåp så alla rör får plats. Men vi såg nåt ganska praktiskt på Lowe's eller Home Depot för ett tag sen så vi kan nog se till att det blir ganska praktiskt ändå.

När vi väl gått igenom det praktiska skåps- och låddetaljerna var det dags att välja kakel. Allt annat i huset har vi haft relativt bra koll på. Men av nån anledning så är det här så jäkla svårt.
Vi valde bänkskivor till vårt badrum också, men det hade vi egentligen valt redan förra veckan. Eftersom Shannon har så jäkla bra smak så plockade hon fram en som hon trodde vi skulle gilla och den var precis det vi ville ha.


Det närmast kameran är det vi ska ha som klinkers i vårt badrum, samt i duschen och runtom badkaret. Den grå färgen är till våra vanities och det till höger är bänkskivan. 
Jag hade lite svårt att föreställa mig hur det kommer se ut med så stora kakelbitar i duschen, speciellt som jag hade ställt in mig på små subway-tiles (allt vi vill ha är snordyrt så vi kompromissar en del).
Vår designkonsult (Shannon) skickade den här bilden för en liten stund sen. Det är ganska exakt så här det kommer se ut.




De andra badrummen har lite annan färg. Den nivån på skåp kunde man inte måla, så vi valde en mörk färg med vita bänkskivor i båda två.

Det här påminner lite om färgerna vi har i badrummen i det här huset.
Jag glömde ta kort på vad vi valde till badrummet på nedervåningen men där går det mer i grått. Men samma färg på skåpsluckor och bänkskiva.

Ungefär så här kommer gästbadrummet bli. Fast grått istället för beige i duschen.
Och mörkare färg på golvet. Bilden är från ett demohus någonstans.

Det sista vi gjorde var att välja väggfärg, samma i hela huset. Vi hade kunnat välja andra färger i vissa rum, men just nu räcker det bra med en färg. Det är som tur är inte särskilt svårt att ändra på i framtiden. Förutom i badrum. Jag hatar att måla badrum.

Så nu är vi helt klara med designen. Just nu väntar vi på att få ett möte med byggaren inbokat. Och efter det kan de väl sätta igång så fort de är klara med det huset de håller på med nu. Så de kanske börjar om en månad. Men vad vet jag. Men om de nu skulle börja bygga om en månad kan de bli klara till slutet av september kanske. Eller tidigare. Vi får se.
Och så är det ju det här med att sälja det här huset. Det gör mig väldigt nervös. Vi missar fönstret om nya huset inte blir klart till sommaren. Så frågan är om vi ska chansa och försöka sälja det lite senare, eller sälja det under sommaren och hyra en möblerad lägenhet kanske..  Vi ska försöka hitta en mäklare och se vad de tycker. Jag ser otroligt många program på TV om att köpa och sälja hus, men jag vet absolut ingenting om hur det fungerar.

I lite roligare nyheter så ska Tom på jobbresa till Abu Dhabi i juni. Och jag har ingen större lust att sitta här alldeles ensam.
Dubai ligger väldigt nära Abu Dhabi så just nu lutar det åt att vi flyger till Dubai (direkt från Atlanta, smidigt) ett par dagar före hans konferens och sen kör till Abu Dhabi. Och sen till Sverige i några dagar efter det. Så gick det med planen att inte resa särskilt mycket i år på grund av jättedyrt hus. Men Tom hade ju åkt ändå, så jag hänger ju bara med. Och när vi ändå är på den sidan jorden så är det ju till och med korkat att inte åka till Sverige.



onsdag 26 februari 2014

Mer val till huset

Imorgon har vi två möten på designcenret. Ett för att gå igenom köks- och badrumsskåp och ett för de sista valen i övriga huset.

Mötet för skåpen är valfritt, men man får göra det om man vill. Vi har sett både bra och dåliga skåp när vi åkt runt och tittat så det känns ganska viktigt att få det gjort praktiskt.

Lite som skillnaden mellan bilderna nedan. Den översta har bara skåp medans den nedre har en del lådor och mer förvaring.






Det vi har kvar att välja i övrigt är:


  • Kakel och klinkers i badrummen
  • Klinkers i tvättstugan
  • Bänkskiva i master bathroom
  • Färger på väggarna
  • Belysning

Och det är nog allt. Känns inte som att det kommer ta särskilt lång tid alls.

Vi fick reda på att våra ritningar med alla tillstånd kommer nästa vecka och efter det ska vi träffa byggaren (?) och gå igenom de sista detaljerna. Känns inte som att det är så långt kvar tills de börjar bygga nu. Men om det tar 4-6 månader från ungefär en månad från nu så är de tju inte klart förrän ganska sent i höst. Och inte i sommar som vi fick höra från början.
Men det händer saker i alla fall.

tisdag 25 februari 2014

Träningsvärk

Än så länge går det ganska bra med träningen. Bara lite antydan till senknarr, men ingen benhinneinflammation. Än.
Jag sprang nog några fler meter idag men jag försöker ta det lugnt. En massa hundar ute i området idag så ibland har man inget val. Jag vet inte om man ska fortsätta springa eller stå still eller börja gå. En av hundarna visste jag inte riktigt var den hörde hemma, jag såg den vid flera hus. Hen följde efter ett bra tag men verkade mest bara uttråkad så jag fortsatte gå.




Solen var så stark igår att jag brände mig i ansiktet så nu har jag letat fram solskydd. 30 SPF. Minst. Har lite 50 kvar från när Annika var här förra sommaren ;)

måndag 24 februari 2014

Träning

Jag vet inte varför jag inte har tränat på ett par månader. Veckor. Egentligen sen jag flyttade hit. Med lite undantag för de maskiner vi har här hemma.
Inte för att jag tror att det här är början på ett nytt maratonlopp direkt, men jag provade att springa lite idag. Och det kändes ganska bra.
Varje gång jag börjar träna igen tar jag alltid i för mycket och får senknarr och/eller benhinneinflammation så jag tänkte försöka börja långsamt den här gången.
Så jag var ute på en 5km-runda och varvade springa med att gå.


Och sen solade jag på baksidan tills det började bränna i ansiktet.

söndag 23 februari 2014

Silver

Det kändes ju värt att gå upp klockan 7 i morses för att kolla på hockey. Inte ens bra match.
Men silver är bättre än 4:e plats *host host*.

Vi var uppe till halv två igår och kollade på Breaking Bad. Så nu är jag jättetrött.

Vi har inte varit i Tyrone och kollat till tomten på ett tag, men när vi träffade mäklaren/säljaren av en slump på designcentret sa han att de fortfarande håller på att rita på planlösningen. Så jag tror inte det har hänt särskilt mycket där ändå.

Så jag tror vi stannar här och tar det lugnt. Och funderar på vilka uppgraderingar som är värda att göra. Vissa är självklara, som att byta till en annan kran i köket för $19. Att ha en pot filler vid spisen för $1000 är inte riktigt lika självklart... Jag vill ha en, men det är ju löjligt dyrt.

Vi var och handlade mat igår. Mest popcorn. Jag hade en hög med kuponger som jag inte var säker på att de skulle acceptera. Det stod en annan affärs namn på dom, vilket inte spelar någon roll men det gör dom nervösa. Men de tog dom till slut. Men de kommer inte göra det i fortsättningen. Oops.
Men nu har vi massor av popcorn.

torsdag 20 februari 2014

Världens bästa designer!

Jag litar fullständigt på att hon kan fixa huset som vi vill ha det. Vi får välja precis allt, så hon vägleder mest. Men hon gör det bra. 
Det enda vi tvekade lite på idag var färg på taket och spis och ugn. Vi trodde vi hade bestämt oss men så fick vi lite andra förslag. Men det slutade med det vi valde från början. Ganska säker på att det är det vi vill ha. Tror jag. 


Nervös!

Jag är så himla nervös för designmötet. Och jag vet inte riktigt varför. För vi behöver inte göra allt själva. Det är ju därför vi har en designer.
Och det är ju bara att säga att vi vill ha det precis som i det här huset.

Vinings Model Home


Minus terassen med utekök på ovanvåningen. Och den prislappen som det huset har.

Jag skulle spendera hela morgonen på att kolla på bilder och få lite mer på fötterna. Men jag vet inte vad jag ska kolla efter.
Det återstår att se om vi kommer därifrån mer förvirrade, eller med fullt förtroende för Shannon.
Jag gissar på det första, men hoppas på det sista.

onsdag 19 februari 2014

Säkerhet

Jag såg en lista över de 50 säkraste städerna i Georgia. Tyrone är nummer 7. Stockbridge är inte ens på listan.
Peachtree City var nummer 5 tror jag. Mcdonagh, som är huvudorten i vårt county var med på listan, runt 30:e plats. 

Vädret uppför sig just nu, så designmötet blir av imorgon. Det har känts som att vi har koll på vad vi tycker och vad vi vill ha, men när vi gick igenom listan nyss kändes det inte så bra längre. 
Jag hoppas vår designer förstår vad vår smak är, på tre timmar. Det är lite nervöst. 

lördag 15 februari 2014

...

Det är väldigt fint väder idag. Faktiskt. 

Sol men inte så varmt



Vi åkte iväg med båda bilarna i morses. Den ena skulle iväg på service och för stt fixa till nån lampa som det var fel på, tydligen. Fick ett brev om det för säkert fyra månader sen. Efter det skulle vi åka och handla superbillig mat och kanske eventuellt ett nytt batteri till Pontiacen. Det har varit lite slött ett tag.
Vi stannade till vid best buy för att försöka återvinna batterier (det gick inte. Vet fortfarande inte var vi ska göra av dom)
Och när vi skulle åka därifrån så startade biljäkeln inte. Knappt en minut efter att Tom öppnat huven fick han hjälp med startkablar. Men det hjälpte inte heller. 
Vi fick hjälp av en till person och fick till slut knuffa igång den. Och sen åka till Autozone och köpa ett batteri. Med motorn igång. Elektroniken startade om ett par gånger under tiden. Och på väg hem. 
Men nu funkar den fint. 
Men vi fick inte handlat nån mat. Var tvungna att hinna hem till melodifestivalen. 


Och nu sitter jag ute i solen och läser. Vinden är lite kall men i lä är det varmt nog att vara barfota. Härligt. 

torsdag 13 februari 2014

Is-storm

Vi fick inte lika mycket snö den här gången, men desto mer is.

Alla höll sig borta från vägarna så det blev inget kaos den här gången. Däremot är det mesta stängt. Jag hade en tid för läkarundersökning idag men det stället är stängt, igår och idag. Kanske imorgon med.

Det är plusgrader idag så isen har redan börjat smälta. Det kommer ta ett tag för allt att försvinna, men vägarna är nog farbara imorgon.
Bilder från igår:








Just nu:



onsdag 12 februari 2014

Ny planlösning!

Jag satt i lugn och ro och tittade på hockey när Tom började skrika. Han jobbar hemifrån idag eftersom hela norra Georgia är fullt av is. Jag trodde något allvarligt hade hänt men vi hade bara fått ett nytt utkast till planlösningen. Vilket ju var på tiden!

De största skillnaderna är:

  • Allt är spegelvänt nu, så det vi ser är ganska precis det vi kommer få
  • Garaget har dörrarna vänt mot sidan istället för framåt, och vi fick en massa extra utrymme på köpet.
  • Den lilla alkoven i ett av rummen på övervåningen är numera ett helt eget rum. Lika stort som rummet. 
Jag tror inte de är helt färdiga med planlösningen. Eller jag vet att de inte är helt fördiga. De har ritat om vår garderob lite, men inte helt och hållet. Vi vill ha ett helt öppet rum men det är fortfarande en vägg kvar där.

Källaren


Nedervåningen

Övervåningen
Källaren stämmer inte helt med hur vi vill ha det. Och tvättstugan (tvättrummet?) har fortfarande en lite konstig layout. Men det börjar ta sig. 
Det är lite svårt att vänja sig vid att se allt spegelväng när vi är så vana vid att titta på den gamla planlösningen men vi kommer vänja oss vid den här också. Just nu tycker jag att den gamla är bättre, men det går nog över det också.
Det som ser mest annorlunda ut från utsidan är nog att själva framsidan är i en vinkel. Den gamla lösningen var helt rak. Det kommer att se ut som att garaget är en del av huset, med fönster och allt. Jag tror det blir bra. Vi fick ingen front porch däremot. En annan planlösning vi såg för Albany hade en liten front porch. Det går nog att ordna om vi vill men jag vet inte om det är värt den kostnaden. Det är inte som att vi kommer hänga så mycket på framsidan av huset ändå tror jag.

Precis som väntat så blev vårt design center-möte inställt. Alla tar det säkra före det osäkra den här gången. Så nu har vi vårt första möte nästa vecka, och det andra mötet veckan efter. Jag borde spenderat all den här extra tiden med att ta fram ännu mer bilder som visar vår stil, och skriva upp mer saker vi kommer på att vi vill ha. Men det har känts som att allt har stått still så länge nu att det bara inte har blivit av. Nu, helt plötsligt, känns det som att det händer saker igen!

Jag missade resten av hockeyn. Jag var ju tvungen att kolla på alla nya bilder. Men jag såg i alla fall alla Sveriges mål. Så nu har jag sett den första livesändningen från OS. Sabla skitsutbud här. Hur ska jag kunna veta att ABC på kanalplats jäkla 242 är en NBC-kanal och att det är där den här hockey-matchen visades? Jag har försökt använda appar, och leta på TV:n, googla.. NBCs hemsida visade sig vara där det funkade bäst. Men det är fortfarande inte lätt att hitta.

måndag 10 februari 2014

Melodifestivalen och Tyrone & Peachtree City

Eftersom vi var i Arizona förra helgen missade vi melodifestivalen. Med alla tidszonsbyten så missade jag början på det så vi lyssnade på sista halvan i bilen. Tom och Niall förstod ju inte vad de sa men de kunde höra låtarna i alla fall. Och ingen av dom var särskilt bra. Så länge Irland inte skickar Jedward igen tror jag inte Niall behöver oroa sig för att Sverige ska slå dom...
Den här veckan var vi hemma, och redo med tacos.


Det var inte så svårt att lista ut att Sanna skulle gå vidare. Inte den andra som gick vidare heller efter att jag hört att de var de som gjorde Dansa Pausa. Fruktansvärt irriterande låt som gick alldeles för mycket på radion. Så innan jag ens hörde deras låt trodde jag de skulle gå direkt till finalen.
Jag tror det här är Toms tredje år med melodifestivalen, och även om han förstår ett räkneord här och där och inte mycket mer så tror jag han gillar att se på det. Han säger att han gör det i alla fall och jag vill ju se det så jag väljer att tro på honom.

En väldigt svensk helg matmässigt. Söndagsfrukost/lunch blev pyttipanna.


I söndags åkte vi till Tyrone och tittade till tomten (där ingenting hänt) och passade på att titta runt lite i Tyrone.
Själva Tyrone är pyttelitet. En liten gata med ett par små affärer och en kyrkogård med sydstatsflaggor överallt. De äldsta gravarna var faktiskt från Civil War-eran så det förklarade den saken.


Lite längre bort finns ett shoppingområde med en teater, restauranger och ett Publix. Det går att gå från "centrum" till det området. Bara en sån sak.
Åker man åt andra hållet istället (från vårt område sett) finns det ett par kedjerestauranger och bensinmackar.
Skulle man vilja ha fler stora kedjerestauranger, fler mataffärer, fler restauranger i allmänhet och bara mer av allt är det bara att fortsätta förbi shoppingområdet i Tyrone i ca 10 minuter för att komma till Peachtree City. Där finns i stort sett allt. Och golf carts överallt.
Vi gick till det som kommer vara vår närmaste Kroger för att se hur den såg ut och det var en enorm skillnad från den vi handlar i idag. Så mycket större, ljusare, renare och finare. Bättre utbud på precis allting. Vi gick omkring och bara gapade. Vi får köra kanske 10 minuter istället för 5, men det gör absolut ingenting.
Inte för att vi på något sätt tvekade på att vi gör rätt som flyttar, men det vi såg igår gjorde oss bara ännu säkrare på att vi gör rätt. Allt är bättre i Tyrone. För att inte tala om huset. Om det nu blir färdigt nån gång.

Resten av helgen tittade vi på Breaking Bad. Vi började titta på det när vi tränade. Tänkte ha det som regel så vi kanske tränade lite oftare. Det funkade ju inte alls. Det slutade bara med att vi inte tittade på Breaking Bad. Så i helgen bestämde vi oss för att titta på det i soffan. Så det var allt vi gjorde.

Tucson. AZ och besök

Jag har ju helt glömt bort att skriva om hur Niall kom hit till slut. Och vad vi hittade på den helgen.

Vägen upp till flygplatsen var helt blockerad av lastbilar, så det hade inte varit så lätt för oss att ta oss dit. Vägen ner till oss var ganska öppen däremot, så Niall fick ta en taxi så någon annan fick hantera att ta sig norrut. Strax före han landade så hade det börjat röra på sig på vägen igen dock, så rent teoretiskt hade det kunnat funka att hämta honom. Men eftersom hans flyg ner hit var försenat och vi inte ens visste om eller när han skulle komma lät taxi som ett bättre beslut ändå.


Det var onsdagen det. På torsdagen var det fortfarande ganska isigt på vägarna så vi stannade hemma. Det var väldigt fint väder däremot så jag och Niall gick en promenad i området.


På fredagen kom Igz hit!


Hon var inbokad på flyget till Tucson dagen efter och hade en väldigt lång layover. Kul för oss som fick ha henne på besök en stund!
Vi (som i jag, Tom och Niall) hade också tänkt ta det flyget men det fylldes upp alldeles för fort. Och eftersom Niall flög på ett buddy pass så hade vi aldrig kommit med det. Jag letade lite alternativ och hittade ett flyg till Las Vegas som hade platser över. 7 timmar att köra för att komma till Tucson men vi skulle komma dit i alla fall. Igz fick sitta på flygplatsen och vänta i åtta timmar tyvärr, men hon slapp i alla fall att sova där!
Flyget till Las Vegas blev plötsligt nästan fullt också, men plan B var att Niall skulle försöka ta sig till Phoenix eller som sista utväg det flyg till Tucson som vi tänkte tagit från början. Jag och Tom fick platser och gick på. Och strax innan dörrarna stängdes kom Niall in och satte sig med!
Framme i Vegas gick vi och hämtade ut hyrbilen som jag bokade medans vi gick ombord på planet och började köra.

Hoover Dam

Joshua Tree



Vi kom fram till hotellet ungefär samtidigt som Igz, vår resa tog bara väldigt mycket längre tid!

Själva syftet med resan var att se John Coinman Band spela, på hotellet vi bodde på.



Det hotellet är lite historiskt förresten.

 Congress would have continued its charming existence as just another place of lodging for road weary guests, were it not for the events of January 22, 1934. That fateful day changed forever the building and its unique place in Tucson history. Early in the morning, a fire started in the basement of the hotel and spread up the elevator to the third floor. This fire, and the subsequent chain of events, led to the capture of one of the country’s most notorious criminals – John Dillinger.
After a series of bank robberies, Dillinger and his gang came to Tucson to “lay low”, residing on the third floor under aliases. Using the switchboard, the front desk clerk notified hotel guests of the fire and guests were  evacuated using aerial ladders. On the urgent request of the gang, and encouraged by a generous tip, two firemen retrieved the heavy luggage they left behind. It was later discovered that the bags contained a small arsenal and $23,816 in cash.
Later, these astute firemen recognized the gang in True Detective Magazine. A stakeout resulted in the capture of Dillinger at a house on North Second Avenue. In a space of five hours, without firing a single shot, the police of small town Tucson had done what the combined forces of several states and the FBI had failed to accomplish. When captured, Dillinger simply muttered, “Well, I’ll be damned”.
När vi kom dit höll de på med soundcheck, så vi satte oss och lyssnade en stund.


Gästlistan


De flesta låtarna var bekanta så vi sjöng med en del. Men satt ner och försökte att inte störa omgivningen för mycket. Men vi måste utmärkt oss lite grann, för efter konserten kom en överförfriskad kvinna fram och tackade oss. Hoppsan.

Dagen efter skulle Igz vidare till LA och vi skulle köra till Phoenix och flyga till Atlanta därifrån. Det gick sådär. Det flyget var fullt så vi vände om efter 10 minuter och körde till Tuscon istället. Vi försökte ringa till hyrbilsfirman och ändra återlämningsställe men deras kundservice var stängd. Tyckte det var lite konstigt, men det var det enda numret vi kunde hitta på deras hemsida så vi tänkte hantera det när vi kom fram. Det var ett dyrt misstag. Det fanns tydligen ett nummer på kvittot som vi skulle ringt. Det kostade oss $150. 

Men vi kom hem till slut ändå. Lite för sent för Super Bowl men det gjorde ju inget, trodde vi. Kanalen jag hittade att spela in det på hade störningar så vi såg i stort sett ingenting av matchen. Men det var tydligen en av de sämre så vi missade inget.

Niall's hemresa blev inte som han tänkt sig heller, på grund av ny storm uppe i New York. De flesta flygen ställdes in så det såg inte så ljust ut för honom att ta sig upp dit. Så vi föreslog London eller Bryssel och något annat bolag därifrån till Dublin. Det blev London, och det funkade ju det med.

Vinterväder

Och då var det dags igen.


Vi bor i Henry county, halva är i Rain & Snow-delen och andra halvan i Rain. Har inte så bra koll på exakt var i countyt vi bor men jag tror vi får stanna hemma ett par dagar.
Vi måste iväg en sväng i eftermiddag, in till Atlanta, men det verkar som att vädret ska vara ok idag. Trafiken är en annan femma men så länge väglaget är ok så är jag inte särskilt orolig. Det är ju först imorgon som det ska börja regna eller snöa.

På onsdag ser det lite värre ut.



På torsdag är det ju tänkt att vi ska på designmöte. Ser ut som att vi kanske måste flytta det. Igen.

Det verkar som att de försöker hantera vädret lite bättre den här gången, mest genom att be alla stanna inne. Jag vet inte hur de ska klara av det, för sandbilen var tydligen en (en!) pickup med sand och en gubbe med spade.

När vi skrev på papprena för huset i januari trodde vi att de redan skulle ha börjat bygga vid det här laget. Men vi har inte ens sett den färdiga planlösningen. Oerhört frustrerande.
Vi var och tittade på tomten igår och vi har fått 4 hörnpinnar. Alltid något. Det ena grannhuset har fått en "Private Residency"-skylt nu så jag tror de har flyttat in. Huset på andra sidan har en halvfärdig källare så det händer inte jättemycket där än så länge. Men det verkar som att det går väldigt fort så fort grunden är klar. En annan tomt där ingenting hade hänt för några veckor sen ser redan ut som ett hus. Skeletthus. Det var ett hus utan källare dock, så det går väl lite fortare då!


torsdag 6 februari 2014

2/6/14

Jag skulle egentligen ha jobbat fyra dagar nästa vecka, men man måste kunna alla dagar och vi har första designmötet för huset på torsdag så jag var tvungen att tacka nej.
Lite tråkigt, men å andra sidan är det för något roligt jag inte kunde.
Vi flyttade första mötet till dagen då andra skulle varit och andra mötet veckan efter.
Vi vet fortfarande inte riktigt hur vi vill ha det men vi börjar närma oss i alla fall.
Pappret med alla standardval vi fick från mäklaren stämmer tydligen inte helt och hållet, så jag mailade vår designer och ställde lite frågor. Tyvärr stämde allt i köket. Så inga bonusuppgraderingar där inte.
Vi har fortfarande inte hört något om hur det går med huset. Det sista vi hörde var att de håller på att rita om garaget. På de planlösningar vi har sett är det vänt framåt men alla hus i vårt område har det vänt åt sidan. Men för att göra det behöver övervåningen förmodligen bli lite större. Och jag vet fortfarande inte hur de ska lösa layouten i köket. Som det ser ut nu är det en vanlig spis och en micro monterad över. Men vi ska få en väggmonterad ugn och en cooktop. Vad det nu heter på svenska.
Så när vi räknade med 4-6 månader runt nyår så var vi nog ute och cyklade lite. Vi är väl inte oroliga direkt. Mer rastlösa. Det är jättetråkigt att gå och vänta på att något ska hända.
Men å andra sidan har vi lite mer tid på oss att ta reda på hur vi vill ha det.
Så jag får fortsätta med pinterest och houzz. På soffan. Sämre kan man ha det.

För övrigt är Flappy Bird skitsvårt och omöjligt att sluta spela.