onsdag 3 april 2013

Idaho/Washington/Oregon

Fick tre nya stater i helgen.

Vi hade hotell-vouchers för två hotell. Ett i Spokane, Washington och ett i Coeur d'Alene, Idaho.
Så tidigt i fredags morse flög vi till Spokane. Via Minneapolis. Det såg inte ut som att flygen såg särskilt bra ut så vi använde en av de fem "pass" med högre prioritet som vi har per år. Helt i onödan. Vi hade kommit med båda flygen ändå.
I Minneapolis stötte vi på Toms före detta chef. Inte så stort sammanträffande egentligen kanske, hon bor där. Men ändå.

Jag läste en skvallertidning på flyget upp.


Sea Island, GA är där vi gifte oss. De åt på samma restaurang som vi åt på när vi var där också. Kunde ju varit lite roligare kändisar än Michael Douglas och Catherine Zeta-Jones dock...

Vi gjorde inte särskilt mycket i Spokane. Gick till en pub för att äta middag och sen somnade vi. Klockan sex.
Puben var också ett micro-bryggeri. God öl. Och ännu godare friterade pickles.



Och vi gjorde inte så mycket mer dagen efter heller. Gick runt och tittade lite i stan.

Lite motsägelsefullt. Undrar om de lär sig allt om hur jorden skapades för 6000 år sen.


Coeur d'Alene var fantastiskt fint. Vi hade världens bästa utsikt från rummet.



Vädret var jättebra. Runt 20 grader och sol hela tiden. Tillräckligt för att jag skulle bränna mig. Så klart.


Morgonen efter vaknade vi vid 5 ungefär. Det var ingen ide att ställa om sig till rätt tidszon eftersom vi inte skulle vara där så länge. Och det var lite för tidigt för att gå ner och äta frukost så vi beställde room service. Nästan värt det, trots att det var svindyrt.



Det fanns ett spår på en halvö,  precis vid hotellet. Vi hade inte packat några passande skor så vi fick köpa nya. Intalade oss att det ändå var dags att köpa nya löparskor. Vi sprang inte så klart. Men det blev 5 km promenad. Det kändes nästan som Linnémarschen så nu blev jag ännu mer deppig för att jag missar den i år.


I Georgia är jorden röd, och det finns inte särskilt många barrträd. Om några alls. I Idaho däremot ser det ut nästan precis som i Sverige.


Det var ju påsk så jag såg mitt livs första påskhare.


I måndags gick vi upp klockan tre för att köra till flygplatsen i Spokane. Det visade sig att det var första dagen på deras spring break så alla flyg var fulla. Vi missade första flyget till Minneapolis. Sen försökte vi komma med två Alaskan Airlines-flyg till Portland, Oregon eftersom det fanns ett flyg därifrån till Atlanta som såg ganska bra ut. Men de var också fulla.
Ett sista försök på ett flyg till MSP och sen hyrde vi en bil och körde de 6 timmarna till Portland för att ta flyget kl 11 på kvällen. 
Så fort vi satt oss ner så somnade vi och sov hela vägen hem.

Den tråkigaste "ny stat"-skylten hittills. 

Någonstans i Oregon




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar