fredag 14 mars 2014

Källare och tvättstuga

Just nu väntar vi på att få reda på vad det kommer kosta att göra i ordning hela källaren. Vissa delar klarar vi av att göra själva, men när det handlar om el och värme och sånt så känns det ganska bra att ha någon annan som gör det. Så den delen kommer vi definitivt att göra.
Och sätta upp ett par väggar.

Så här hade vi tänkt göra det först:



Ett extra gästrum (längst upp till höger) med ett badrum med ingång från gästrummet och resten av källaren. Och så ett förråd (längst upp till höger). Resten vet jag inte riktigt vad vi ska göra med.

Vi fick det här förslaget från Rickey igår:


Det märks att han har gjorde det här förut. Lite rörig bild, men rummen är på samma ställen som tidigare. Det som skiljer är att det som förut fanns i ett litet rum jämte trappan nu ligger innanför förrådet. Och själva ingången till badrummet är annorlunda. Och ännu mer förvaringsutrymmen. 

En annan sak som vi fick ändrat (trots att de precis varit på ett möte som handlade just om att inte ändra något i planerna) är var skåpet i tvättrummet ska vara. Den gamla designen var inte särskilt praktisk, och det är nog därför de gick med på det.


Nu kommer det vara brevid tvättmaskinen och torktumlaren istället. Och inget tomt hål i hörnet som man inte kan göra något med. 
Vilket är jättebra, för vi får ingen hylla över maskinerna, och jag har vant mig vid den vi satte in här. Och nu blir det jättemycket lättare att sätta in en när vi har väggar på båda sidor. 

Ungefär så här.
Vita skåp över. 
Träskiva över maskinerna (billig från IKEA)
Kanske till och med får plats med lite hyllor vid sidan om som dom har gjort här. För att kunna kakla måste de sätta alla uttag med mera lite längre ner. Så det måste vi komma ihåg att be dom göra innan det är för sent.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar