lördag 6 september 2014

Flytt

I torsdags skrev vi på alla papper och började flytta in! Torsdagen gick åt till att tömma huset i Stockbridge. Vi trodde vi skulle hinna med ett par vändor till förrådet och kanske hinna bygga ihop soffan och gästsängen. Med mera. Men vi hann med städning och tömning. Det var allt. 
I fredags skulle Ikea komma mellan ett och fem. Och ADT vid tolv. Och övrig tid skulle läggas på att flytta från förrådet. 
ADT kom och gick. Vi flyttade ett par lass med lådor och klockan ett stannade jag kvar i huset och väntade. Tom fortsatte flytta själv, med släpet kopplat till en lånad bil, och jag packade upp och flyttade om inne i huset. Klockan fem började vi misstänka att IKEA inte skulle dyka upp. Men vi gav dom en timma till. 

Sen ringde Tom och frågade var dom var.  Efter en halvtimma i kö fick han numret till leveransbolaget som talade om att IKEA tappat bort vår order. 

Eftersom vi inte skulle få nån säng levererad började Tom hämta saker från förrådet så vi kunde bygga ihop gästsängen (vår gamla säng). Jag ringde IKEA igen och efter en timma i kö hade vi ett felrapportsnummer men ingen förklaring. 

Det är nu över en vecka senare och de har fortfarande inte hittat det. Jag ringde igår för att fråga vad de sysslar med och fick som svar att de skulle ringa upp igen. Det gjorde dom inte. Men det tidigaste de kan leverera är den 15:e september. 

Dessutom fick jag reda på att vi inte kan få nån internetuppkoppling när jag ringde och följde upp med Comcast. Konstigt, eftersom de var och lämnade papper med välkomsterbjudanden i områdets informationscenter. Så Tom provade att ringa hon som var hög på piller sist vi pratade, hon skulle kolla upp något för att sedan säga att hon var tvungen att lägga på men hon skulle ringa upp igen. Det gjorde hon aldrig. 

Tack vare gästerna som var här i veckan fick vi upp tvättmaskinen till andra våningen. Ca 120 kg tung. Stort tack för hjälpen! Men tro inte att vi kan tvätta för det. De har satt in fel uttag i tvättstugan. Så klart.
Men det är nog allt som har gått fel den här veckan som jag kan komma på.

Jag hittade ett par kackerlackor i lådorna som stått i förrådet men det var ganska väntat. 

Vi hyrde en U-haul i tre dagar, men trodde väl att det skulle ta en vecka att tömma förrådet kanske. Tack vare hjälpen förra lördagen så fick vi ut nästan allt på en dag och så tog vi det sista på söndagen, själva. 

Vi beställde golv till källaren i måndags, innan rean tog slut. Det fanns inte inne men ska dyka upp i affären om en vecka ungefär. Det hade varit smidigt att kunna lasta in det i lastbilen direkt och köra det till huset men det gör inget att vi får vänta lite. 

Eftersom Toms bil har kollapsat lite så har vi kikat på en ersättningsbil. Han vill inte göra sig av med den utan ha tid att fixa den och inte köra den lika ofta. Låta den vara en helgbil, ungefär. 
Så i måndags åkte vi och hämtade en Nissan LEAF. En leasebil. Den betalar nästan sig själv och är ganska cool. Vi måste skaffa en bättre laddare men de har ju fortfarande inte satt in uttaget för det i garaget ändå. Så klart. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar