fredag 7 augusti 2015

Målare och dränering

Vi har ju en lång lista med saker som inte har blivit fixade i huset.
En av de mest allvarliga egentligen är problemet med stuprännorna ovanför garaget.
Det började med att vi hade en vattenläcka i garaget. De kom och fixade innertaket och inget mer. Vi fick en ny vattenläcka i garaget och de kom och fixade innertaket (det vill säga målade om taket) och lade till en stupränna. Alltså den delen som gå ner från taket. Har de olika namn? De som går längs taket och de som går ner till marken?
Jag var tvungen att googla, och de som sitter längs taket heter hängrännor och de som går ner är stuprännor. Där ser man.
De lade alltså till en stupränna eftersom hängrännan svämmade över upp mot taket, och vatten kom in längs väggen och in till taket i garaget.
Den där stuprännan slutade i ett hörn,. och vattnet hade ingenstans att ta vägen och har gått in mot grunden. Vi har inte sett några problem (än) men det har inte känts så bra. Så vi bad dom komma och fixa till det. Eftersom det här är ett problem som de byggde in i huset och aldrig har fixat.
Sagt och gjort, häromdagen såg jag ett svävande huvud med hatt precis utanför fönstret och insåg efter ett par sekunder att det måste vara han som skulle fixa dräneringen.
Och hans fix såg ut så här:
Gräv en grop i mitten av alla buskar och dra vattnet dit.
Skapa en lerpöl i mitten, som fortfarande inte har någonstans att ta vägen förutom grunden.
Tom kom hem innan han hade lyckats lämna området och bad honom fixa det. På riktigt. Så han drog det lite längre, mumlade nåt om att dra det till trottoaren och försvann innan vi förstod om han var klar eller inte.
Det regnade lite i förrgår och då såg det ut så här:


Det där kommer ju absolut inte skapa några problem för den där gången. Så de får nog allt komma och fixa till det där på riktigt. Det hade varit bra om de tänkte efter från början den här gången istället för att bara flytta problemet nån annanstans.

Igår hade vi målare här. Vi får en gratis uppfräschning efter ett år. Alla små märken som har blivit och sånt de inte gjorde rätt från början.
Vi hade alltså inte behövt vara så himla försiktiga med allt men när det är precis nytt så vill man ju att det ska kännas nytt så länge som möjligt.
Med tanke på hur väl de byggde huset från början (inte) och hur väl de hantverkare vi har haft här hittills har gjort sitt jobb (inte så) så hade vi väldigt låga förväntningar. Men de var så bra.
Tre unga människor som var väldigt noggranna och resultatet blev BRA. De fixade till och med fläcken jag råkade göra i badrummet när jag skulle klämma ut kräm från en tub. Vi hade nog till och med varit nöjda med normala förväntningar.


2 kommentarer:

  1. Blir inte förvånad att de inte gör som de ska längre! Jösses. Gött att de unga fixade vad de skulle i alla fall! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och att de skapar så mycket nya problem hela tiden.. Men det är klart, då är det väl inte deras problem längre...

      Radera