lördag 8 augusti 2015

Så dåligt samvete

Tom är ute och grejar i trädgården. Klipper gräset, trimmar buskar och plockar ogräs, Och jag gör precis ingenting.
Och det ser inte så himla illa ut i trädgården egentligen, men man vill ju inte riskera att få ett nytt brev.


Vi hade en liten plan för att dölja soptunnan också men den går sådär. Planen är halvfärdig och vi har väl ungefär hälften av det vi behöver. Och vi kommer garanterat få ett nytt brev om att vi inte har tillstånd för det här.. Men de får bestämma sig. Jag vägrar ha en äcklig soptunna inne i garaget, och jag vägrar behöva släpa tunnan upp och ner för slänten. Det är väl en sak nu men det blir inte lika lätt i vinter.

Tom hade en hel hög med gamla Apple-datorer som inte används direkt. Jag gillar PC (men jag skulle kunna tänka mig en MacBook Air. Väldigt gärna faktiskt) så de andra har inte använts alls. Vi har haft en stående i ett gästrum men den har inte använts där heller. Så jag bestämde mig för att ta upp en och börja använda den. Om inte annat så till att synca foton från telefonen lite smidigare. Jag kan inte ansluta min telefon som en extern disk till min dator. Bara ytterligare en sak på listan över saker som har krånglat med den där telefonen.
Men så funkade inte datorn så klart. Det visade sig som tur var vara ganska enkelt. Lite RAM-problem bara. Antingen att de var lösa, eller att de inte funkade. Vi hade ett par gamla liggande så det var ganska snabbt fixat. Nu ska jag bara få mjukvaran uppdaterad också. Så det är dagens projekt för mig.

Och appropå att fixa gamla saker så tog Tom fram den gamla (och före renoveringen av gamla huset, fullt fungerande ) Dyson dammsugaren och fick den att fungera igen. Jag är inte så där förtjust i de här amerikanske upprättstående dammsugarna. Dyson är fantastiskt bra men det går ju inte dammsuga under sängar utan att krångla en massa. Så vi köpte en ny liten vanlig Electrolux som visade sig vara den absolut sämsta dammsugaren jag någonsin har haft. Dyraste också. Om man inte räknar Dyson-dammsugaren som är snordyr, men den fungerar i alla fall. Så nu har vi två. En värdelös som går att använda för att sopa rent under sängarna med, och en jättebra som går att dammsuga nedervåningen med, där vi ändå behöver städa mest.

Så sådär spännande är det här just nu. Nu ska jag ta mina elefantfötter och trä på stödstrumporna och inta högläge.


2 kommentarer:

  1. Men herregud vad eran HOA ar "skitnodiga". Jag forstar det dar med hundbajs for det ar ackligt. Och att klippa graset gar val bra en gang i veckan under sommaren? (smile and wave? Jag tror jag kissar pa mig haha)..

    Vi har en iRobot Roomba dammsugare som jag gillar. Da behover man inte dammsuga sjalv utan den gor det at den :) Valdigt smidigt nar man har barn!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur! Hundbajset är bra att de håller efter och det har blivit bättre.. Men det här gör ju att de tinte är roligt alls att hålla på i trädgården. Bara måsten.
      Tom vill ha en Roomba. Helst två. Kanske skulle låta honom skaffa en ändå! ;)

      Radera