fredag 25 juli 2014

Skojade bara.

Det här med att sälja det här huset är ju inte alls klart.

Det papper som Tom fick ut i måndags för att kunna sälja huset är ogiltigt. Hon som skulle hjälpa honom kryssade inte i något alternativ, av tre möjliga. Och eftersom Tom lämnade byggnaden med det så går det inte att ändra eller få ut något nytt papper. Bara att börja om från början. Så vi kommer inte kunna sälja huset i dag trots allt.

Problemet från början är alltså att eftersom Toms bortgågna fru står på ägandepappret för det här huset, och då kan han inte sälja huset.
För att kunna sälja huset måsta han stänga dödsbot, eller bli den som ansvarar för det. Vilket är det vi gjorde i måndags, trodde vi.
Om hans frus son hade svarat på ett brev han fick från rätten hade det gått betydligt fortare, och blivit enklare. Han har inte förstått att han faktiskt behövde svara på de brev han fick, det var tydligen lite för mycket stora ord i det.
Så nu har han två stycken brev han  måste signera och returnera. Annars tar det 30 dagar till innan ett nytt papper kan fås ut från rätten.

Man kan tycka att vår mäklare borde jobbat lite övertid igår för att försöka lösa det här med köparnas mäklare och höra av sig med en uppdatering. Men varken hon eller den kollega vi har pratat med ibland svarade i telefon igår. Man kan undra vad de gör för sina 6% egentligen.

Så just nu vet vi inte vad som händer. Om köparna fortfarande är intresserade eller inte. Om de kan få banken att förlänga deras lånelöfte så att de ens kan köpa huset. Deras föräldrar åker tillbaka till Vietnam snart och frågan är om de ens kan skriva på alla papper när de har åkt. De kommer få huset ungefär samtidigt eftersom vi skulle hyra av dom i en månad, men det är förmodligen inte så enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar