fredag 29 maj 2015

Termostaterna

Vi fick ju hem de nya termostaterna i går. Vi har inte installerat dem än. Och inte tänker vi ringa nån för att få det gjort åt oss heller.

Det är ju egentligen inget fel på de gamla termostaterna. Det går att programmera dem rätt bra faktiskt. Olika schema för olika dagar till exempel.
Nackdelen är väl att det inte går att se någon historik. Och vi måste manuellt ställa om mellan värme och kyla, vilket kan vara lite bökigt när säsongerna växlar.
Och det är väldigt bökigt att ställa om när man åker bort, alternativt lämnar huset en stund, så vi kör samma hela tiden och kyler huset helt i onödan.
Och så känns det ganska tråkigt att ha ett nytt hus, men så förlegad teknik (se tidigare inlägg om det förbannade ethernet-problemet).
Och så är den ganska ful.



Så när vi skulle välja nya termostater så stod det mellan Nest, och Honeywells smarta termostat. Nest är ganska snygg. Och den är smart. Man ställer in temperaturen som man vill ha den under ett par dagar och så lär den sig och ändrar av sig själv i fortsättningen. Men som lite av ett kontrollfreak så känns det inte helt bekvämt.

Honeywells smarta termostat är mindre smart, men mer användbar. För mig.


Och den är lite finare än den gamla!
Installation blir i helgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar