måndag 22 juni 2015

Hänt i veckan

Godiset från IKEA räckte nästan en hel vecka. Delvis på grund av det lite klena urvalet, det blir lite mindre gott att äta godiset då. Och delvis på grund av att vi köpte precis hur mycket som helst. Jag tror Tom åt en bit eventuellt. Om ens det.

Min nya vattenflaska är perfekt. Från att ha varit lite löjligt anti kranvatten om det inte är jättekallt så går det plötsligt hur bra som helst. Jag tror till och med att jag dricker lite mer vatten än vanligt, vilket är jättebra eftersom jag har haft lite svårt att få i mig så mycket som jag borde.

Tom fick sin TDaP-spruta i tisdags. Efter att ha fyllt i en hel hög med papper, bara för att få bli en väldigt tillfällig patient hos läkaren på jobbet.
Vi har inte haft någon primary care physician sedan jag flyttade hit. Tom hade en, men ingen av oss har en nära där vi bor nu. Inte för att vi behöver gå till läkaren särskilt ofta men jag har velat ha en, ifall det skulle behövas. Så idag har vi en tid hos en läkare för att fylla i papper. Så klart. Säkerligen kostar det pengar också. För varför ska man inte behöva betala för att få äran att få gå till en viss läkare? Men jag kan ha fel, det kanske inte kostar ett öre.

Vi har hittat en barnläkare också. För det måste man ha innan förlossningen. Jag hittade en bra kandidat efter lite googlande, och Tom frågade runt. Det visade sig att vi fick fram samma namn så vi valde honom.

På baksidan av huset är det som en lång korridor av trädgårdar så när det blir oväder så blåser det ganska bra där. Det blåser ganska bra överallt visserligen.
Det regnade lite förra veckan och när jag tittade ut för att se om flaggan satt kvar så hade varenda soptunna på gatan blåst omkull. De var tomma allihop som tur var, de hade hämtat upp soporna knappt fem minuter tidigare.


Vi brukar inte göra så mycket på midsommar. Tom gillar inte sill och jag tycker det kan kvitta om jag inte får färskpotatis ändå. Men jag ville ändå göra nånting svenskt så jag gjorde en smörgåstårta. Det är väldigt svårt, för att inte säga omöjligt, att hitta bra, färska skaldjur här så jag försökte inte ens.
Jag hittade en otroligt god leverpastej, efter ett tips på instagram, så den blev ganska autentisk måste jag säga.


De har kommit en bra bit med poolen nu. Kanske, kanske att de hinner få den klar i tid så att jag kan prova den.


Vi skulle grilla i lördags, och väderprognosen sa att det skulle bli lite molnigt bara. Så vi satte igång och precis innan vi skulle tända grillen så började det regna och åska.



Det löste sig ändå, men det slutade naturligtvis regna precis när vi var klara. Så hade vi bara haft lite mer tålamod så hade det inte varit något problem över huvud taget.

3 kommentarer:

  1. Dela med dig av leverpastejen! Vart hittas den?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oscar Mayer Braunschweiger Liver Sausage. Jag hittade den bland Oscar Mayer lunch meat och bacon på Kroger! Den är som bredbar leverpastej. Otroligt god!

      Radera