torsdag 4 juni 2015

Mer problem

När vi bestämde oss för att bygga ett nytt hus istället för att köpa ett lite äldre motiverade vi det med att vi inte skulle behöva tänka på eller oroa oss för något på ett par år.
Det blev ju inte riktigt så. Det är väldigt mycket jobb oavsett hur gammalt huset är. Det är bara det att med ett äldre hus så kan man förstå att något går sönder eller krånglar eller inte riktigt är som man tycker att det borde vara.

Efter att de varit här och besprutat huset (vet inte om det har något samband egentligen) så slutade den ena garagedörren att fungera. Den går att öppna men inte att stänga. Så något är uppenbarligen fel med sensorerna. Jag har varit ute och tittat och de två dioder som ska lysa lyser inte. Detta kan orsakas av att de på något sätt har hamnat snett (de får hamna ganska mycket snett för att det ska hända, och jag har försökt att justera dem utan framgång). Men jag misstänker att de fick en dos bekämpningsmedel och nu är det kortslutning någonstans. Så vad gör man åt det? Ringer de som byggde huset och undrar varför i helvete garagedörren inte ens funkar ett år? Ringer företaget som besprutade och frågar om de möjligtvis kom åt sensorerna? Eller bara ger upp och ringer någon som kan komma och kolla om det är kortslutning?

2 kommentarer:

  1. Neej vad trist :( Hoppas att det löser sig snart!

    SvaraRadera
  2. Meeeeh vad trist!!
    Att det ALLTID ska vara nåt som krånglar!
    Hoppas ni får det löst snabbt!
    Nu ska jag strax iväg och hälsa på Buster!
    LÄNGTAR!!
    Kram!
    Anna

    SvaraRadera